open-navfaktor-logo
search
Rastanak s Lokomotivom
Mladi reprezentativci BiH napuštaju Hrvatsku: U Slobodi ih čekaju raširenih ruku
Harun Karić, povremeni mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine raskinuo je ugovor sa zagrebačkom Lokomotivom, poslije samo polusezone provedene u Zagrebu.
22.11.2023. u 13:37
get url
text

Bivši igrač Tuzla Cityja za Lokomotivu nije odigrao niti jednu utakmicu pa je odlučeno da on u nastavku karijere potraži mjesto gdje će njegov razvoj ići uzlaznom putanjom.

VEZANI TEKST - Zmajići koji su prešli u Lokomotivu nisu se usrećili
 

Ista stvar je i s Eldarom Mehmedovićem, također povremenim mladim reprezentativcem. Ni on nije debitovao za Lokomotivu, a u narednim danima trebao bi raskinuti ugovor.

Raširenih ruku Karića i Mehmedovića dočekali bi u Slobodi. Kako saznajemo Crveno-crni će borbu za plasman u Premijer ligu BiH probati da uđu jači za dvojicu 20-godišnjaka.

Mehmedović je dijete Slobode, a Tušanj ni Kariću nije nepoznanica s obzirom na to je nosio dres Slobodinog gradskog rivala.

Karić i Mehmedović imaju premijerligaško iskustvo, jako bitan podatak je da su i "zaštićena godišta", a poznato je da u Prvoj ligi FBiH najmanje tri igrača do 21 godine živta moraju biti starteri i biti u igri prvo poluvrijeme, a da najmanje jedan igrač do 21 godine mora biti u igri tokom cijele utakmice.

Pored toga, Slobodi je interesantan stoper Rudar Prijedora Aleksandar Ignjatović. Srbijanski "gorostas" već je ranije nosio Crveno-crni dres.

VEZANI TEKST - Napušta li Tušanj: Stoper Slobode na meti prvaka BiH?
 

Sloboda bi eventualnim dolaskom Ignjatovića dobila na visini i iskustvu, a na Tušnju traje potraga i za "devetkom", s obzirom na to da na poziciji napadača ordinira samo Haris Dilaver.

U Slobodi na čelu sa predsjednikom Senadom Mujkanovićem znaju da će proljetna bitka za prvu poziciju biti žestoka, ali u isto vrijeme su uvjereni da će u konačnici doći do cilja, a to je povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Kako sada stvari stoje Tarik Kapetanović se vraća u Sarajevo, nakon odrađene pozajmice u Slobodi, a Faktor je ranije objavio da je mladi stoper Nermin Mujkić interesantan Zrinjskom.

Vrijedi istaknuti da Tuzlaci nakon prvog dijela sezone, odnosno 15 odigranih kola, imaju tri boda više u odnosu na drugoplasiranu Stupčanicu iz Olova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.