open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Mladi bh. fudbaler potpisao profesionalni ugovor sa Osijekom
Nail Omerović, 20-godišnji ofanzivac koji je u Osijek stigao 2021. godine iz Slobode Tuzla, potpisao je prvi profesionalni ugovor s Bijelo-plavima do 2026. godine.
23.02.2023. u 17:17
get url
text

Omerović se do prvog tima Osijeka probijao kroz nastupe za Osijek II, učestvovao je i u nekim značajnijim utakmicama juniorskog prvenstva pa ove zime na pripremama u Umagu i među prvotimcima skrenuo pažnju na svoj potencijal. Za prvi tim Osijeka debitovao je u pobjedi protiv Gorice (2:0) kada je u završnici utakmice zamijenio Miju Caktaša.

- Čestitam Nailu na potpisu profesionalnog ugovora s našim klubom. Svojim trudom, radom i zalaganjem kroz drugu ekipu, u kojoj je bio ponajbolji igrač, izborio se za ovo što mu se danas događa. Sretan sam zbog njega i jer može biti primjer ostalim mladim igračima da uskoro budu na njegovom mjestu. Želim mu puno sreće, te da nastavi vrijedno i naporno raditi jer onda ni uspjeh neće izostati - rekao je sportski direktor hrvatskog prvoligaša Ivica Kulešević.

Zadovoljstvo potpisom ugovora istakao je i Omerović.

- Osjetio sam već pozivom na zimske pripreme da bi mi trener Rene Poms mogao ukazati svoje povjerenje i u službenim utakmicama. Naravno da mi je drago da se nisam prevario i da sam dočekao zaigrati za najbolju ekipu Osijeka. Debi je bio u pobjedi nad Goricom u Gradskom vrtu, a u Puli sam prvi put krenuo u prvih jedanaest i naravno da je to poseban osjećaj.

Nadam se i vjerujem kako ću imati šta pokazati među Bijelo-plavima u nastavku sezone. Za B tim sam u svojoj prvoj sezoni postigao četiri gola, a protekle polusezone mrežu sam pogodio devet puta u Drugoj ligi. Jedva čekam prvijenac i u HNL-u! Prije dolaska u Osijek igrao sam u Zvijezdi iz Gradačca i u tuzlanskoj Slobodi iz koje sam u ljeto 2021. stigao u Gradski vrt. Nekako se najbolje osjećam i snalazim na krilnim pozicijama, a na treneru je da o tomu odlučuje - rekao je Nail Omerović.

Omerović je za juniorsku reprezentaciju naše zemlje odigrao tri susreta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.