open-navfaktor-logo
search
Napadač Orlova
Mitrović o problemima Srbije na SP-u u Kataru: Viša sila se urotila protiv nas, mnogi su jedva čekali ispadanje
Aleksandar Mitrović prokomentarisao je nastup Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru. 
31.12.2022. u 19:07
get url
text

Najbolji strijelac u historiji reprezentacije Srbije (52) dva od tih golova postigao je u Kataru, ali to nije bilo dovoljno za više od samo jednog boda u tri utakmice.

Srbija je grupu završila kao zadnja porazima od Brazila i Švicarske te remijem protiv Kameruna. 

- Ne osjećam nikakav žal. Na SP-u su nas napali brojni problemi, prije svega povrede nezamjenjivih igrača. Nažalost, u ključnom trenutku nismo bili maksimalno spremni za mundijalske izazove. Da se razumijemo, isključivo pričam o povredama. One su jedini razlog zbog kojeg smo se udaljili od cilja.

Veliki broj reprezentativaca ispao je iz stroja, samo mi znamo koliko smo muka istrpjeli. A kad nisi fit, logično, ne možeš ni taktički odgovoriti zadacima na terenu. Dobro sam promislio svaki potez tokom mundijalskih 300 minuta. I ostajem pri tvrdom stavu – jesmo mogli više, ali nemamo razloga žaliti. Viša sila urotila se protiv nas - kaže Mitrović za SportKlub i ističe:

- Stekao sam utisak da su se pojedinci naslađivali problemima reprezentacije. Čini mi se da unutar pojedinih krugova postoji želja da nas što prije slome! Jedva su dočekali ispadanje i osuli paljbu. Po principu – njima je dobro, koliko je fudbalskoj Srbiji loše. Konkretno, hijene oko Fudbalskog saveza Srbije - rekao je napadač Fulhama, pa dodao:

- Sakrivene u kojekakvim rupama, šutjele su dok je Srbija gazila sve pred sobom. Pitanje vremena je bilo kad će osuti paljbu po nama. Već viđen scenario, samo što su pojedinci nišanili i prema selektoru Draganu Stojkoviću. A kad smo s Piksijem briljirali, tih stručnjaka nigdje nije bilo. Jedno je biti trener, sasvim drugo komentator, pored TV ekrana.

Pojedinci su osjetili potrebu komentarisati Piksijev učinak, iako su kilometrima daleko od izbornika, njegovog imena, karijere, ali i naše ekipe. Pitanja o pripremi utakmice, raspoloživom kadru, povredama, psihološkom stanju fudbalera, kao da nisu bitna. Ne ide to… Klupa i teren su jedno, televizija, studio, sasvim drugo. Dobili su pet minuta slave - dodao je Mitrović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.