open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Mirza Varešanović više nije trener FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo i Mirza Varešanović sporazumno su raskinuli ugovor nakon što je klub eliminisan u prvom kolu kvalifikacija Konferencijske lige.
22.07.2023. u 14:29
get url
text

Varešanović je preuzeo ekipu u decembru prethodne godine u jako teškoj situaciji i zajedno sa svojim saradnicima i igračima uspio je nadoknaditi veliki bodovni zaostatak na tabeli i ostvariti plasman u Evropu čime je ostvario zacrtani cilj.

- Svojom radnom etikom i odnosnom prema igračima i svim zaposlenicima opravdao je povjerenje koje mu je ukazalo rukovodstvo Kluba kada ga je imenovalo. Odnos prema Klubu pokazao je i prilikom raskida ugovora kada se odrekao bilo kakvih finansijskih potraživanja.

Zajedno sa Varešanovićem klupu će napustiti i ostatak stručnog štaba, a klub će u narednim danima obavijestiti javnost i navijače ko će biti novi trener ekipe.

Ovim putem se želimo zahvaliti Mirzi Varešanoviću i njegovim pomoćnicima na njihovom doprinosu u prethodnom periodu i želimo im mnogo sreće u nastavku karijere - poručili su iz FK Sarajevo.

Varešanović je na klupi Bordo tima sjedio na 17 utakmica na kojima je ostvario učinak od osam pobjeda, četiri remija i pet poraza, uz gol-razliku 33:28.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.