open-navfaktor-logo
search
Ponoćna presica
Milošević ne zamjera igračima, preuzeo odgovornost za Ćivića, ostaje li na klupi Zmajeva?
Selektor otkrio i zašto je Benjamina Tahirovića poslao na tribine
Autor: E. B.
22.03.2024. u 00:04
get url
text
Savo Milošević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, izjavio je večeras nakon poraza od Ukrajine na Bilinom polju (1:2) da nema zamjerki na igru svojih izabranika, te da je krivica za poraz na njemu i stručnom štabu.
- Lično nemam nijednu zamjerku. Ne bih imao dušu kada bih prigovorio ijednom igraču bilo šta. Mislim da smo neutralisali jednu ozbiljnu ekipu gotovo 80 minuta. Žao mi je u ovakvoj situaciji kada smo uspjeli da budemo opasniji da smo izgubili utakmicu - rekao je Milošević.
Na konferenciji za medije govorio je i o izmjenama.
- Dvije izmjene su bile iznuđene koje ja i stručni štab nismo mogli da zamislimo. Dedić je već od 20. minuta bio u problemu, on je na karakter izdržao do 60. minuta.
Imao sam drugu ideju, nažalost nisam se opredijelio za nju već onu koju smo sa Ćivićem odradili. Izmjene su moja odgovornost, od odgovornosti i krivice nikad neću bježati. Moja greška je što sam Ćivića stavio da igra, moja odgovornost. Sve odluke koje su donesene oko tima i taktike su moje i mog štaba - kazao je Milošević dodavši:
- Sad su još vruće glave, mi smo na terenu bili bolja i iskusnija ekipa. Imajući to u vidu mogli smo pametnije odigrati posljednjih 10 minuta.
Što se tiče Tahirovića da ide na tribine, odluka je bila moja na osnovu onoga što sam prije vidio i na ovom okupljanju. Razgovarao sam sa njim, Tahirović mora dosta stvari da popravi ako želi da njegova karijera ide u drugom smjeru.
Milošević je dobio i pitanje ostaje li selektor BiH.
- Da li se i dalje vidim na klupi? To ne zavisi od mene, postoji milion stvari. U odnosu na rezultat svjesni ste da je to teška i komplikovana priča - kazao je selektor BiH.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.