open-navfaktor-logo
search
Najbolji strijelac
Mehanović je "pola Stupčanice": Iskusni napadač igra sjajno u Prvoj ligi FBiH
Fijad Mehanović (32), napadač Stupčanice, najbolji je strijelac prvog dijela Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine sa devet pogodaka.
05.12.2023. u 12:46
get url
text

Njegova sposobnost postizanja golova proteže se kroz cijelu utakmicu, sa pet golova u prvom poluvremenu i dodatnih četiri u drugom, čime je neprestano predstavljao prijetnju protivničkim odbranama.

VEZANI TEKST - Prijepodne rade u lokalnoj firmi, poslijepodne pune mreže protivnika: Stupčanica će svima biti tvrd orah

Na domaćem terenu Fijad je postigao šest golova, dok je na gostujućim terenima postigao tri gola, a pored golova upisao je i tri asistencije.

Treba istaći da je Mehanović učestvovao u 12 od 26 postignutih golova Stupčanice ove sezone, što predstavlja približno 46,15 posto ukupnog broja golova Stupčanice u ovoj sezoni.

U 1.220 minuta igre, Fijad postiže gol svakih 122 minuta, a kao kapiten, predvodio je tim iz Olova u šest utakmica Prve lige Federacije.

Stupčanica je prvi dio sezone završila na drugoj poziciji sa 33 boda, tri manje od vodeće Slobode. Ova dva tima će do kraja sezone voditi žestoku borbu za plasman u Premijer ligu.

Sa devet golova u prvih 15 kola Prve lige FBiH, Mehanović pokazuje nevjerovatan napredak u usporedbi s prošlom sezonom 2022. Naime, do 15. kola ove sezone, Fijad je postigao isti broj golova kao što je postigao tokom cijele prošle sezone.

Zanimljivo, sezonu prije toga Mehanović je u trećem rangu bh. fudbala (Drugoj ligi FBiH grupa Centar) postigao čak 44 pogotka, čime je bio jedan od najzaslužnijih zbog čega je Stupčanica na ljeto 2022. godine izborila historijsku promociju u Prvu ligu FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.