open-navfaktor-logo
search
Trener Juventusa
Maurizio Sarri: Imao sam konfliktne odnose u svlačionici Chelseaja
Maurizio Sarri, trener Juventusa, izjavio je da je u periodu kada je bio u Engleskoj imao konfliktne odnose s fudbalerima Chelseaja.
18.04.2020. u 10:53
get url
text

Sarri se nije dugo zadržao na klupi londonskog kluba. Izdržao je jednu sezonu, a onda je prihvatio ponudu Juventusa da se vrati u domovinu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Najveći incident, koji je mogla javnost vidjeti, dogodio se kada je golman Kepa Arrizabalaga odbio biti zamijenjen u finalu Liga kupa Engleske protiv Manchester Cityja, što je je stvorilo velike probleme Sarriju.

Ipak, italijanski trener je sa Chelseajem uspio osvojiti Ligu Evrope, ali je na kraju sezone odlučio otići i preuzeti slavni klub iz Torina.

- Što je viši nivo, to je teže izgraditi odnos sa igračima. Nisu igrači ti koji se mijenjaju, već okruženje. Potrebno vam je više vremena, ali vi ipak upravljate. Imao sam konfliktne odnose u svlačionici Chelseaja tokom prvih pet do šest mjeseci, ali potom, kada sam otišao nakon finala Lige Evrope, plakao sam, kao i mnogo igrača - istakao je Sarri u razgovoru za YouTube kanal Juventusa.

Ističe da je i dalje u kontaktu s nekima od igrača koje je vodio tokom karijere, pa da su tražili i pokoji njegov savjet o načinu treniranja.

- Nisam tip koji će vas potapšati po ramenu. Ja sam jedan od onih koji će vam, ako pogriješite, to reći. Ako budete radili najbolje, dobit ćete "bravo", dok prolazim pored vas. Za igrače uticaj je destabilizirajući, ali mislim da na kraju prepoznaju iskrenost. Najbolji odnosi koje imam sada su s onim bivšim igračima koji nisu mnogo igrali. Oni koji su pri kraju karijere i žele započeti trenerski posao dolaze kod mene radi savjeta o fudbalu uopšte, o iskustvu koje imam, a neki čak i traže da budu u mom stručnom štabu, kako bi naučili kako postati trener - objasnio je Sarri.

Tokom karijere 61-godišnji stručnjak vodio je italijanske niželigaše Stiu, Faellese, Cavrigliju, Antellu, Valdemu, Tegoleto, Sansovino, Sangiovanesse.

Prvi ozbiljniji klub na čijoj klupi je sjedio bio je Pescara u koju je stigao 2005. godine. Potom su uslijedili Arezzo, Avellino, Verona, Perugija, Grosseto, Alessandria, Sorrento i Empoli. Šansu da vodi veliki klub dobio je u Napoliju 2015, iz kojeg je tri godine kasnije otišao u Chelsea. Juventus je preuzeo u ljeto 2019. godine.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.