open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Manijaci opet "vrijeđali" trenera Želje u trijumfu protiv Radnika, minimalac Borca
Fudbaleri Željezničara i Borca ostvarili su pobjede u današnjim mečevima 17. kola Premijer lige BiH. 
21.11.2021. u 16:53
get url
text

Željo je na Grbavici slavio sa 2:0 protiv Radnika, a Borac u Banjoj Luci protiv Rudara - 1:0.

U prvom poluvremenu meča na Grbavici oba tima imali su svoje šanse, međutim, mreže su mirovale.

Manijaci, navijači Želje, ekipu i trenera Tomislava Ivkovića dočekali su pjesmom Dine Merlina, za koju je srtateg Plavih rekao da ga vrijeđa.

Što se tiče onoga što se događalo na terenu najbolju priliku imao je Radnik, ali je Blažević u posljednji momenat blokirao udarac Todorova.

Željo je poveo u 50. minuti. Blažević je odradio sjajan posao, ubacio je sa desne strane, a Jurčević šutira iz prve i pogađa za veliko slavlje na Grbavici.

Gosti su u nastavku meča krenuli po izjednačenje, a čini se da su oštećeni u 80. minuti. Jedan igrač Želje u svom kaznenom prostoru igrao je rukom, ali sudija Grbić nije se oglasio.

{$galerijaFotografija}

Nekoliko minuta kasnije gosti ne koriste veliku grešku Kosorića čiju povratnu loptu je presjekao Marković, ali se nije proslavio i upropastio je kolosalnu priliku za goste.

U 89. minuti Blagojević je iz slobodnjaka šutirao preko gola. I onda je Željo u 92. minuti postigao i drugi gol. Strijelac je bio Zdunić na asistenciju Bekrića.

Drugi današnji meč između Borca i Rudara završen je minimalnom pobjedom domaćih. Trenutak odluke u Banjoj Luci dogodio se u 27. minuti kada je Meleg pogodio na asistenciju Zakarića.

20211121155948_IMG_9999.JPG
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.