open-navfaktor-logo
search
Navijačka grupa
Manijaci: Manekeni su nam priredili još jedno iznenađenje, fudbaleri su kvarljiva roba, ostavimo ih po strani
U navijačkoj grupe Manijaci razočarani su ishodom subotnje utakmice Tuzla Cityja i Željezničara na stadionu Tušanj (3:0).
04.12.2023. u 13:30
get url
text

- Tolerancija navijača, kada je u pitanju podrška fudbalerima, ima svoj prag, koji su igrači Želje prešli u Tuzli. Manekeni na terenu, čast izuzecima, priredili su nam još jedno neprijatno iznenađenje u nizu. Je li ovako sraman i bezobrazan pristup način da nam se zahvalite za podršku koju ste do sada dobijali? - saopćili su iz navijačke grupe Manijaci.

- Na ovom primjeru se potvrdilo da su igrači "kvarljiva roba", ali s druge strane je dobro da navijači Želje vide i shvate s kim imaju posla i da se ne trebaju vezivati za njih. Ostavimo ih sada po strani... - dodali su.

Dalje ističu da se sa ovim porazom Željo primakao dnu tabele i da je jasno da izlaz iz ove krize nimalo neće biti lagan posao.

- Kada se redaju pobjede ili kada Željo igra u Evropi, stadion je pun ili skoro pun i to je razumljivo, dok kada "brod počne da tone" stadion se polahko prazni, e to je trend koji treba da zaustavimo i da pokažemo da smo mi tu i kada je najteže i da smo baš tada najzagriženiji! - poručuju Manijaci.

Naglašavaju da je utakmica protiv Posušja bila dobar putokaz jer je kop bio pun, ali da navijači sa ostalih tribina mogu i moraju bolje i da se trebaju ugledati na jug!

Željo u petak na Grbavici dočekuje Velež.

- Ovo je posljednja domaća utakmica u ovoj godini na našoj Grbavici, ne smijemo podbaciti sa posjetom. Pored toga što je derbi utakmica pred nama rezultatski veoma bitna, također je bitna i što na njoj Manijaci tradicionalno obilježavaju rođendan grupe. Iskoristit ćemo ovu priliku da pozovemo sve navijače Želje koji se na neki način osjećaju Manijacima da nam se pridruže u kopu, jer tu im je i mjesto odakle najviše mogu pomoći klubu.

- Također razlog više za dolazak na jug je i to što je ovo možda i posljednja utakmica na ovoj / staroj južnoj tribini, prije njene rekonstrukcije, koja će, nadamo se, početi na pauzi. Utakmica se igra u petak sa početkom u 18 sati. Ne kasnite sa ulaskom na stadion! Poslije posla, škole, treninga, prije večernjeg izlaska – pravac Grbavica, pravac jug - zaključili su Manijaci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.