open-navfaktor-logo
search
Iskusni stručnjak
Mancini o odlasku sa klupe Italije: "Nije kriva Saudijska Arabija"
Roberto Mancini, prilično kritikovan otkako je u nedjelju podnio ostavku na mjesto selektora Italije, uvjeravao je novinare da neće preuzeti reprezentaciju Saudijske Arabije, te da novac nije razlog njegove odluke o odlasku.
15.08.2023. u 11:22
get url
text

- Za mene je Italija uvijek bila moj prioritet. Nakon toliko godina na ovoj poziciji, dobivam razne prijedloge koje ću proučiti narednih sedmica, ali trenutno nema ništa konkretno. Dakle, Saudijska Arabija nema nikakve veze s tim - rekao je Mancini (58) za četiri italijanska sportska lista.

Prema pisanju italijanskim medija Saudijska Arabija je Manciniju trogodišnji ugovor vrijedan 25 miliona eura da preuzme ovu reprezentaciju, koja je bez selektora od odlaska Francuza Hervea Renarda.

Italijani također navode da je Mancini, evropski prvak s Italijom 2021. i autor rekordnog niza od 37 utakmica bez poraza između septembra 2018. i oktobra 2021., također blizu preuzimanja klupe Meksika.

Kako bi objasnio svoju odluku, Mancini kritikuje Fudbalski savez Italije kojeg optužuje za nepovjerenje i promjenu kadra, posebno odlaskom njegovih pomoćnika. 

- Mjesecima sam razmišljao o tome i bilo je vrijeme da odem, jer kada se neke stvari, neke situacije, mijenjaju iznutra bez mene, to znači da idemo prema kraju -objasnio je bivši trener Intera i Manchester Cityja.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.