open-navfaktor-logo
search
Ne postiže golove
Ljutio se što nije na spisku, Hadžibegić mu išao na noge, a sada prolazi kroz veliku krizu
Said Hamulić, napadač Vitessea, prolazi kroz veliku golgetersku krizu.
30.09.2023. u 13:18
get url
text

Pozivao ga je i Meho Kodro u dva meča, ali mu je dao samo jednu minutu protiv Lihtenštajna, dok je meč s Islandom odgledao s klupe.

Hamulić je kratkog fitilja i u martu ove godine, nakon što se nije našao na spisku Zmajeva, objavio je da ne želi igrati za reprezentaciju BiH. Ubrzo je povukao objavu, a mišljenje je promijenio nakon što je Faruk Hadžibegić s njim obavio razgovor u Francuskoj.

Napadač je privukao pažnju bh. javnosti, ali i evropskih klubova, partijama u Poljskoj, u tamošnjem Stal Mielecu za koji je u 19 utakmica postigao devet golova i četiri puta asistirao.

To mu je u januaru omogućilo transfer u francuski Toulouse, Poljaci su zaradili 2,5 miliona eura, ali Hamulić u Francuskoj nije oporavdao uložena sredstva. Za Toulouse u polusezoni upisao svega devet nastupa, šest u ligi, tri u Kupu, s mizernih 149 minuta. Nije se upisivao u strijelce, a u jednom meču za drugi tim Toulousea pogađao je dva puta.

Kada je sezona završila, Hamulić je tražio izlaz iz Francuske, a uslijedila je posudba u nizozemski Vitesse.

Njegov tim ne briljira na startu sezone, ima pet poraza u šest mečeva i svega tri boda na kontu, s gol-razlikom 3:10. U šest nastupa Hamulić ima jednu asistenciju.

Posljednji pogodak u profesionalom fudbalu Hamulić je postigao za Stal Mielec, 11. novembra 2022. godine.

On se našao na spisku Save Miloševića za predstojeće utakmice Zmajeva protiv Lihtenštajna i Portugala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.