open-navfaktor-logo
search
Kontroverzni trener
Lalatović bi ponovo u Premijer ligu: Sarajevo i Željo su dva velika kluba, ali Željo je Željo
Nenad Lalatović, kontroverzni srbijanski trener, priznao je da bi se rado vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.
21.11.2023. u 13:27
get url
text

Lalatović je nedavno preuzeo Spartak iz Subotice, a u razgovoru za Telegraf govorio je o vremenu provedenom na klupi Banjalučana.

- Pa Borac je jedan veliki klub, ogroman klub u Republici srpskoj. Tražili su me. Ne bih došao u Borac, odmah da znate, da sam znao da Borac ne igra i trenira u Banjoj Luci, već da igra u Bosanskom Novom. Zamislite da je na prvu utakmicu došlo 10.000 ljudi. Ja došao, u neki novi grad, nema reflektora, vruće, pet popodne, tvrd teren - ispričao je Lalatović.

- Onda treniramo van Banje Luke. Jednostavno da su mi odmah rekli gdje dolazim, nemaš stadion, nećeš igrati u Banjoj Luci, ja ne bih prihvatio. Možda bih došao poslije šest mjeseci - nastavio je Lalatović i priznao da bi ponovo radio u bh. fudbalu.

- I uopće kažem, u toj ligi ja bih volio opet da radim. To je jedna liga koja je izjednačena. Ima tamo i drugih klubova, imate Želju, imate Sarajevo, imate Velež, imate Zrinjski, Borac... To su sve klubovi gdje bih ja sutra odmah radio. Uopće nemam problem s tim.

Na pitanje da potvrdi da li Željo i Sarajevo, dakle, dolaze u obzir, Lalatović je rekao:

- Da, Željo može. Željo, Sarajevo, ma može. Mislim, ja nisam tamo rođen. Svaki klub koji mene želi i koji će me cijeniti i poštovati, ja bih prihvatio da radim. Željo i Sarajevo, to su dva velika kluba, ali Željo je Željo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.