open-navfaktor-logo
search
Pet crvenih kartona
Konfuzija: Koga sve je isključio Antoni Bandić na meču Sloga - Zrinjski?
Antoni Bandić, kontroverzni sudija iz Gruda, napravio je pravu konfuziju tokom utakmice 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj su Sloga i Zrinjski podijelili bodove (1:1).
02.03.2024. u 19:58
get url
text

VEZANI TEKST - Jagodić razočaran: Neka kažnjavaju, ali nisu svi akteri bili na nivou, skup bod, iz čega nađe dva crvena kartona?

U tvrdoj i neizvjesnoj utakmici gosti iz Mostara poveli su u 81. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizovao Nemanja Bilbija. Sloga je do izjednačenja došla u šestoj minuti sudijske nadoknade, a za 1:1 pogodio je Srđan Grabež.

Odluka Bandića da pokaže na bijelu točku izazvala je veliko nezadovoljstvo domaćih i sukob na terenu, a sve je rezultiralo s brojnim crvenim kartonama.

Arena Sport TV je objavila da je arbitar iz Gruda pokazao sedam crvenih kartona (četiri za Slogu i tri za Zrinjski). Međutim, uvidom u Comet sistem može se vidjeti da je Bandić isključio pet aktera utakmice.

"Pod tuš" je poslao dvojicu igrača Sloge: Miloša Nikolića (nasiliničko ponašanje hvatanje za vrat gostujućeg igrača uz upotrebu prekomjerne sile) i Bojana Batara (drugi žuti karton u 96. minuti, uz obrazloženje "nesporsko ponašanje provakativno proslavljanje pogotka prema gostujućoj klupi"). Njih dvojica neće biti na raspolaganju treneru Vladi Jagodiću u narednom kolu protiv Širokog Brijega, kao ni kapiten Milan Milanović kojem je bandić pokazao treći žuti karton.

Također, isključen je i Zlatko Maksimović, službeni predstavnik FK Sloga, a razlog je sljedeći "nesporsko ponašanje upućivanje vulgarni riječi sudiji utakmice i gostujućoj klupi".

Crvene kartone kod Zrinjskog su dobili Mario Ćuže (nasiliničko ponašanje hvatanje domaćeg igrača broj 4 za vrat uz upotrebu prekomjerne sile) i trener Željko Petrović (nesporsko ponašanje upućivanje vulgarni i uvrijedljivih riječi prema domaćoj klupi). Njih dvojica "preskočit" će derbi protiv Borca u narednom kolu, a protiv Banjalučana će "odmoriti" i Kerim Memija (dobio treći žuti karton).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.