open-navfaktor-logo
search
Šta kažu brojke
Ko je postigao najbrži hat-trick u PLBiH, Anel Hebibović tek na četvrtom mjestu
Anel Hebibović, kapiten Igmana, danas je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri.
05.08.2023. u 19:31
get url
text

Na gostovanju kod Zvijezde 09 u Ugljeviku za 12 minuta kompletirao je hat-trick. Međutim, to nije najbrži hat-trick u Premijer ligi BiH. Hebibović je tek na trećem mjestu igrača koji su najbrže postigli tri gola.

Prvo mjesto drži Nemanja Bilbija. Ali ne iz vremena kada nastupa za Zrinjski, nego iz ere dok je nosio dres banjalučkog Borca.

U martu 2013. godine Borac je sa 5:1 deklasirao Zrinjski, a junak večeri je bio Nemanja Bilbija koji je postigao četiri gola. Hat-trick je kompletirao od 25. do 30. minute.

Na drugom mjestu ove liste je nekadašnji igrač Rudara iz Ugljevika Mladen Petričević, kojem je u maju 2005. godine protiv Leotara za tri gola trebalo 7 minuta (od 54. do 61. minute).

Treći na listi je Elvir Čolić, koji je u martu 2010. godine u dresu Veleža za 8 minuta postigao tri gola (od 82. do 90. minute) u uvjerljivom trijumfu protiv Leotara (6:2).

Hebibović se danas probio na čertvu poziciju, a iza njega ostali su, između ostalih: Stevo Nikolić, Domagoj Abramović, Emir Hadžić, Eldin Adilović, Ivan Krstanović, Nenad Stojanović, Nusmir Fajić, Haris Handžić, Ivan Lendrić, Wagner Santos Lago, Mirsad Ramić, Mersudin Ahmetović, Admir Raščić, Rafael Pereira Godoi, Boubacar Dialiba, Germain Kouadio, Krešimir Kordić, Siniša Mulina, Damir Tosunović, Dino Ćorić, Aldin Đidić...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.