open-navfaktor-logo
search
Vremena sve manje
Ko će voditi Zmajeve protiv Lihtenštajna: U igri dva velika imena?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u potrazi je za selektorom otkako je 23. juna klupu Zmajeva napustio Faruk Hadžibegić kojem je presudio sramotan poraz od Luksemburga (0:2).
13.07.2023. u 11:22
get url
text

Mnoga imena spominjana su proteklih dana u medijima, a kako piše Srpskainfo, navodno su u igri ostala dvojica stratega - Vladimir Petković i Meho Kodro.

Najveće šanse su se davale Mladenu Krstajiću, ali čini se da će on ostati na klupi selekcije Bugarske. Spominjao se i Vahid Halilhodžić, ali će po svemu sudeći ostati samo na tome. Bilo je priče i o eventualnom dolasku Andriyja Shevchenka, Sergeja Jakirovića, Slavena Bilića...

Ipak, BiH bi uskoro trebala dobiti selektora jer Zmajeve za manje od dva mjeseca očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (8. septrembra dočekujemo Lihtenštajn).

I jedan i drugi su trenutno bez angažmana, a teško je reći ko u ovom trenutku ima veće šanse, Petković ili Kodro. Jasno je samo da bi obojica bili dobro rješenje za BiH.

No, pitanje je kada će biti izabran Hadžibegićev nasljednik, jer, kako je potvrđeno za Faktor iz FSBiH, još nije zakazana sjednica Izrvšnog odbora na kojoj bi se raspravljalo o ovoj temi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.