open-navfaktor-logo
search
Preokret
Klub koji je bio pred gašenjem "ukrao" Slobodi dogovoreno pojačanje
Ermin Huseinbašić na proljeće neće nositi opremu Slobode, iako je gotovo od starta priprema bio na Tušnju i nalazio se pred potpisom ugovora.
30.01.2024. u 16:32
get url
text

Popularni "Brzi" odigrao je za Slobodu i jednu pripremnu utakmicu protiv Zvijezde 09. Iako su Tuzlaci smatrali da je sve dogovoreno, da će Huseinbašić obući crveno-crni dres, on se iznenada odlučio za povratak na Banja Ilidžu.

Iskusni fudbaler potpisuje za gradačačku Zvijezdu, klub koji se također takmiči u Prvoj ligi Federacije BiH i koji je nedavno zbog finansijskih problema bio pred gašenjem. Navodno je sada Huseinbašić od Zvijezde dobio unosniju ponudu od one Slobodine.

Nezvanično saznajemo i da se Huseinbašić poslije prvog pripremnog meča Tuzlaka požalio da je slomio rebro, iako rendgenski snimak ništa nije pokazao. On nije konkurisao za jučerašnju utakmicu Slobode u Laktašima.

U zimskoj pauzi na Tušanj je za sada jedino stigao Aleksandar Ignjatović, iskusni defanzivac koji je potpisao ugovor i koji je predstavljen na zvaničnoj web stranici kluba.

Sloboda proljetni dio sezone nastavlja utakmicom osmine finala Kupa BiH protiv Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.