open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Još jedan duel italijansko-španskih ekipa, BiH ima predstavnika u Napulju
Utakmicama Napoli - Barcelona i Porto - Arsenal večeras će biti kompletirani prvi mečevi osmine finala Lige evropskih prvaka.
21.02.2024. u 08:17
get url
text

Nakon što smo sinoć gledali italijansko-španski derbi u borbi za četvrtfinale, u kojem je Inter sa 1:0 savladao Atletico Madrid, večeras će "reprizu" odigrati Napoli i Barcelona.

Napoli je u ponedjeljak imenovao novog trenera, a na klupu italijanskog prvaka sjeo je Francesco Calzona, selektor fudbalske reprezentacije Slovačke, koji je naslijedio Waltera Mazzarija.

Napoli igra očajno u Serie A i na devetoj je poziciji sa 27 bodova manje u odnosu na lidera - Inter.

S druge strane, Barca se stabilizovala u posljednje vrijeme u La Liga, te je u četiri utakmice ostvarila tri pobjede i remi, te drži kakav-takav priključak za liderom Realom (ima osam bodova manje).

Na stadionu Diego Armando Maradona i BiH će imati svog predstavnika jer će ulogu UEFA posmatrača suđenja obavljati Elmir Pilav, potpredsjednik Komiteta za sudije i suđenje FSBiH.

Dosta uzbuđenja se očekuje i u duelu Porta i Arsenala. Topnici su se zahuktali i u seriji su od pet uzastopnih pobjeda. Portu ne cvjetaju ruže u Portugalu, a duel sa engleskim timom bit će prilika za popravni. Oba meča igraju se od 21 sat.

Parovi

Napoli - Barcelona (21 sat)

Porto - Arsenal (21 sat)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.