open-navfaktor-logo
search
Afera VAR
Jeziva poruka: Torcida podigla transparent sa odsječenom glavom Brune Marića i "krvavim" natpisom "nema milosti"
Fudbaleri Hajduka savladali su Istru sa 1:0 na domaćem terenu u 25. kolu šampionata Hrvatske.
02.03.2024. u 22:51
get url
text

VEZANI TEKST - Novi skandal: Poslušajte sramotne psovke hrvatskih sudija tokom utakmice Dinamo - Rijeka

Pobjedonosni pogodak postigao je Filip Krovinović na startu drugog poluvremena, u 48. minuti.

Cijelu proteklu sedmicu mediji u Hrvatskoj, ali i regiji pisali su o skandalima sa sudijama, odnosno snimcima iz VAR sobe koje su procurile u javnost. Bilo je i za očekivati da će Torcida uputiti poruku s tribina.

Sredinom drugog poluvremena navijači Hajduka podigli su desetak poruka povezanih s aferom VARleaks. Kako piše Slobodna Dalmacija, poruke su bile kratke, ali jasne. Uslijedila je velika bakljada. Veliki broj baklji završio je na tartan stazi, a nekoliko ih je, nažalost, došlo i do terena. Zbog velikog dima utakmica je nakratko prekinuta.

- LihVARi, vapšuVARi, nema razloga vjerovati, dabogda van dica ne dobila VARićele, ne VARaj me, renesansa u VARaždinu, malo jači touch, zaVARavanje javnosti - pisalo je na transparentima koje je podignula Torcida.

Kako piše Index, na jednom transparentu se vidjela i zastava s glavom Brune Marića (bivši šef hrvatskih sudija). Radi se o jezivom transparentu s likom odsječene glave Brune Marića koju netko drži u ruci i krvavim natpisom "nema milosti".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.