open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Jakirović može odahnuti: Dinamo slavio u "utakmici sezone"
Fudbaleri Dinama pobijedili su u utakmici sezone, kako su prije gostovanja Zagrepčana u Kazahstanu kod Astane meč okarakterizirali mediji u susjednoj Hrvatskoj.
30.11.2023. u 18:26
get url
text

Tim Sergeja Jakirovića protiv Kazahstanaca je u petom kolu Konferencijske lige slavio sa 2:0 pa uoči posljednjeg dvoboja u grupi evropsko proljeće drži u svojim rukama.

Astana je imala veliku priliku da stigne u vodstvo u 12. minuti. Dosuđen je penal za domaće, a udarac Darboea sa 11 metara odbranio je Dinamov golman Zagorac.

Mreže su u prvom dijelu ostale netaknute, a Dinamo je poveo u 48. minuti kada je Čondrića, nekadašnjeg čuvara mreže Zrinjskog, matirao Vidović.

U završnici je posao gostima olakšao Jovančić drugim žutim kartonom u 73. minuti, a šest mintua nakon toga Kaneko je zatresao mrežu Astane i riješio pitanje pobjednika u Kazahstanu.

Za Dinamo je od 46. minute igrao mladi reprezentativac BiH Petar Sučić, a povremeni Zmaj Luka Menalo meč je odgledao s klupe.

U grupi C lidersku poziciju čuva Plzen sa 12 bodova, a češki tim već je osigurao narednu fazu. Dinamo ima šest, a Astana i Ballkani po četiri boda. Ballkani večeras igra protiv Plzena.

U posljednjem kolu Dinamo na Maksimiru dočekuje Ballkani i ukoliko slavi protiv kosovskog predstavnika sigruno će i na proljeće igrati evropske utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.