open-navfaktor-logo
search
Utakmica visokog rizika
Jake mjere osiguranja pred Bilinim poljem: Pretražuju se automobili, čak i kola Hitne pomoći
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine od 20.45 sati igra susret s Portugalom na zeničkom stadionu Bilino polje.
16.10.2023. u 19:26
get url
text

Dolazak Portugala u našu zemlju izazvao je ogromno interesovanje, karte su odavno planule, a utakmica je sa sigurnosnog aspekta proglašena susretom visokog rizika.

Portugalski Record zabilježio je da policija detaljno kontrolira sva vozila koja dolaze ispred stadiona Bilino polje, pa čak i vozilo hitne pomoći.

- Pored fizičkog osiguranja poduzimat će se i mjere saobraćajnog, operativnog i KDZ osiguranja utakmice. U okviru planiranih aktivnosti policijski službenici Odsjeka za kriminalističku tehniku i KDZ će poduzeti mjere na vršenju kontradiverzionog pregleda stadiona Bilino polje i okolnog prostora i objekata.

Službenici policije će protiv svih onih koji ne budu postupali u skladu sa izdatim naredbama ovlaštenih službenih osoba, kao i u skladu sa odredbama Zakona o sigurnosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje - poručili su, između ostalog, iz MUP-a ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.