open-navfaktor-logo
search
Trener Sloge
Jagodić: Rezultati protiv sarajevskih velikana govore koliko je GOŠK ozbiljna ekipa
Vlado Jagodić, trener Sloge, najavio je utakmicu devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu protiv GOŠK-a. 
29.09.2023. u 18:06
get url
text

Sloga će u nedjelju od 15 sati na svom terenu ugostiti tim iz Gabele, a povodom ove utakmice, Jagodić je poručio kako je energetska potrošnja kod njegovih igrača velika, ali ga raduje uspjeh u šesnaestini finala Kupa BiH.

- Sljedeća utakmica u nizu koji je ubitačan i energetska potrošnja za igrače je velika. Međutim, veseli me to što smo u srijedu uspjeli da eliminešemo ekipu Radnika iz Bijeljine u šesnaestini Kupa BiH, odnosno da se plasiramo u naredni krug takmičenja. Poslije gostovanja u Mostaru, kada pričamo o prvenstvenim utakmicama, prethodne dvije utakmice smo igrali na domaćem terenu i ostvarili smo isto toliko pobjeda.

Evo sada ponovo igramo na našem terenu protiv GOŠK-a i jasno je da je to utakmica koja bi mogla da nas uvede u miran tok jesenjeg dijela jer ubrzo ide i reprezentativna pauza - kazao je Jagodić, pa dodao:

-  Dolazi nam GOŠK koji je nezgodna ekipa ukoliko se ne uđe ozbiljno i spremno. Ne treba zaboraviti da su oni u posljednje tri utakmice osvojili sedam bodova. Rezultati protiv sarajevskih velikana govore koliko su oni ozbiljna ekipa. Šta više oni su pobijedili Igman sa 4:0 dok smo izgubili od te ekipe, što je dovoljan dokaz njihove kvalitete. Mladi kolega Ćorić na klupi GOŠK-a to radi dobro. Mlada su ekipa, koja je poletna i rastrčana, koja je šuterski raspoložena na svakoj utakmici i mi to dobro znamo. Bavili smo se njima, a evo bavimo se i danas.

Mislim da bi, uprkos svemu, na našem stadionu Luke i pred našom publikom, mi trebali biti favoriti protiv svake ekipe, uvažavajući maksimalno ekipu GOŠK-a. Međutim, mislim da mi imamo kvaliteta i mislim da smo mi u ovom trenutku u jednoj dobroj i pozitivnoj psihološkoj, ali i stabilnoj priči. Očekujem od igrača da daju svoj maksimum - dodao je šef struke Sloge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.