open-navfaktor-logo
search
Trener Dobojlija
Jagodić otkrio ko u nastavku sezone neće nositi dres Sloge
Vlado Jagodić, trener Sloge, istakao je da nekoliko igrača neće nositi dres ovog tima u nastavku sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.
04.01.2024. u 22:46
get url
text

Slogu je od igrača prvi napustio Toni Jović, njegovim stopama, sporazumnim raskidom ugovora krenuo je i Danilo Šipovac, ali će biti još njih koji će otići iz Doboja.

- Pod ugovorom s klubom su Staša Baštić i Obrad Starčević, međutim oni nisu opravdali očekivanja tokom jesenjeg dijela prvenstva. Preporučeno im je da u narednih šest mjeseci odu negdje na posudbe, u neki od prvoligaških klubova, gdje bi imali zadovoljavajuću minutažu. Jednogodišnja posudba od strane banjalučkog Borca je istekla Andreju Bosniću i Đorđu Milojeviću i njih dvojica treba da pronađu rješenje, novi klub gdje će više igrati.

Ruskom internacionalcu Pavelu Baranovu je istekao ugovor, klub mu je ponudio novi koji je, najprije, prihvatio, ali se onda iznenada predomislio i nije stavio potpis . istakao je Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge.

Najveće iznenađenje je odlazak sedamnaestogodišnjeg Ognjena Šešlaka, u koga je klub polagao velike nade.

- Htjeli smo da potpišemo novi ugovor sa Ognjenom Šešlakom, ali on je imao druge planove. Izrazio je želju da ode u juniorsku ekipu Sarajeva, u Akademiju ovog kluba i naš klub nije želio da mu pravi probleme. Ne želimo bilo koga da sputavamo i nezadovoljnog zadržavamo u svojim redovima, Šešlak je tako odlučio - poručio je Jagodić.

Glavni dio priprema za proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine fudbaleri Sloge će odraditi u Antaliyji. Dobojlije će Turskoj boraviti od 23. januara do 6. februara.

Sloga je jesenji dio sezone u Premijer ligi završila na petoj poziciji sa 27 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.