open-navfaktor-logo
search
Kapiten tima
Izjava Edina Džeke "uzdrmala" javnost u Turskoj
Faktor
11.03.2024. u 10:34
get url
text
Fudbaleri Fenerbahčea savladali su Istanbulu pretposljednjeg Pendikspora u meču 29. kola turskog prvenstva sa 4:1.
Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Fenerbahčea, govorio je za tamošnje medije nakon ovog meča.
- Prebrodili smo težak meč. Ne znam koliko se igralo u prvom poluvremenu. Imate li pojma koliko je dugo lopta bila u igri? Stvarno je sramota. Kunem se da nije prvi put da se ovo događa i to nas čini nervoznim. Sudije to dopuštaju. Utakmica se igra dvije minute pa onda ide pauza pet minuta. U takvim slučajevima dobijamo žute kartone. U svakoj utakmici vidimo dva, tri žuta kartona u prvih 15 minuta. Zaista čudna situacija - istakao je Džeko.
Nakon toga je istakao kako je nezadovoljan pojedinim sudijskim odlukama.
- Nemojmo gubiti energiju na takve događaje. To smo govorili na poluvremenu. Ne možemo ih promijeniti i takve stvari se događaju u svakoj utakmici. Takve stvari su dopuštene svakom utakmicom sve više. Razgovarali smo među sobom da ne smijemo upasti u to. Ova situacija ne daje dobru sliku o turskom nogometu ljudima koji gledaju izvana. Šteta je što se prvo poluvrijeme igralo samo 23 minute. Svaka utakmica koju imamo je veoma teška.
Deset naših igrača je na granici suspenzije i ovo je također čudna situacija. Sudije zaboravljaju žute kartone u drugim utakmicama. Ako ćemo reći da je šansa za prvenstvo 50 posto i sudije moraju postupati pošteno - rekao je Džeko čija je izjava potresla sportsku javnost u Turskoj i postala glavna tema u tamošnjim medijima.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.