open-navfaktor-logo
search
Reakcija iz Gračanice
Iz Bratstva odgovorili Stupčanici: Ko gubi ima pravo da se ljuti
Autor: Faktor
24.03.2024. u 10:58
get url
text
FOTO: NK Bratstvo Gračanica
Fudbaleri Bratstva iz Gračanice savladali su Stupčanicu u derbiju 18. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.
Tim iz Olova ovim porazom napravio je veliki koraka unazad kada je u pitanju borba za prvu poziciju i plasman u elitni razred bh. fudbala. Iz Stupčanice su nakon meča naglasili kako su navijači i pojedini članovi Uprave ovog kluba napadnuti u Gračanici, a sada je stigao odgovor od domaćina.
- Žalosno je što se čelnici ekipe iz Olova koja se bori za plasman u PLBiH koriste "jeftinim trikovima" kako bi skrenuli pažnju sa poraza koji su doživjeli na zelenom terenu u našem gradu.
Neka je na sramotu onima koji stavljaju ime našeg kluba u dodir sa bilo kakvim incidentom koji se desio van stadiona.
Ekipa Stupčanice za 90 minuta igre nije uspjela napraviti niti jednu priliku, pa im je očito ostalo samo to da izgovore za svoj neuspjeh traže u nekim drugim stvarima, umjesto na zelenom terenu.
Organizacija utakmice bila je na visokom nivou, a to najbolje pokazuje činjenica da se tokom utakmice nije desio niti jedan incident niti na terenu, a ni na tribinama.
Ukoliko se nešto eventualno i dogodilo van stadiona, pitanje je samo kako bi neko iz NK Bratstvo mogao utjecati na to? Organi reda i mira uredno su bili na stadionu, a i oko njega i sigurnost svih učesnika je isključivo na njima.
Na kraju, kako kaže stara dobra poslovica: "Ko gubi ima pravo da se ljuti" - poručili su iz NK Bratstvo.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.