open-navfaktor-logo
search
Portparol sve ispričao
Isplivali detalji skandala u Bayernu: Sane rasistički vrijeđao saigrača, poletjele i šake
Senegalski reprezentativac Sadio Mane nedavno je postao saigrač Cristiana Ronalda i Marcela Brozovića u saudijskom Al Nassru.
06.08.2023. u 14:10
get url
text

Saudijci su Bayernu, u kojem se Mane zadržao samo godinu, platili odštetu od oko 30 miliona eura i Senegalac je preselio u Rijad.

Iako je već započela njegova avantura u Saudijskoj Arabiji, još se ne stišava bura vezana uz njegov boravak u Bavarskoj. Između Manea i tadašnjeg saigrača Leroyja Sanea došlo je do sukoba i to priličnog ozbiljnog.

Na dan utakmice s Manchester Cityjem u Ligi prvaka došlo je do fizičkog obračuna, a prve informacije su govorile da je prvi koji je udario bio Mane.

Međutim, Gol piše da je sada kada je napustio Bayern, preko svog portparola Bacaryja Cissea Senegalac poručio da to nije istina.

- Puno toga pogrešnog je rečeno i napisano o onome što se dogodilo. Prljave su to stvari njemačkih medija koji su se udružili sa Saneom kako bi oblatili Sadija. Između ostalog, laž je da je Bayern kaznio Manea s 500.000 eura zbog incidenta. Svako ko ima dovoljno znanja o evropskom fudbalu zna da je Leroy Sane vrlo arogantan tip te da je Sadio Mane sve suprotno, mirna osoba - poručio je Cisse, dodavši:

- Sane je rasistički vrijeđao Manea. Zatim je Mane nakon poraza od Manchester Cityja u svlačionici prišao Saneu, a ovaj ga je udario šakom u usnicu pa su morali intervenirati ostali igrači. Na koncu se Sane ispričao Maneu zbog incidenta. Zašto? Zato jer je znao da je on taj koji je za*e***.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.