open-navfaktor-logo
search
Zagrijavanje za EURO
Igli Tare priželjkuje Orlove, navijači Albanije zapalili zastavu Srbije
Fudbalska reprezentacija Albanije jedno je najprijatnijih iznenađenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024.
21.11.2023. u 11:58
get url
text

Kolo prije kraja čekirali su kartu za Njemačku osvojivši grupu E ispred Češke i Poljske. Na prvenstvo Starog kontinenta idu puni samopuzdanja, a njihova nekadašnja igračka legenda Igli Tare ima jednu želju kada su u pitanju grupe.

- Želio bih grupu Njemačke, Italije, Albanije i Srbije - rekao je Tare.

Veći dio igračke karijere Tare je proveo u Njemačkoj i Italiji, pa stoga i nije čudno zašto su mu ove dvije reprezentacije želja. Također, nije teško zaključiti zašto priželjkuje Srbiju... Ove dvije selekcije igrale su 14. oktobra 2014. godine u Beogradu, a tada je meč prekinut jer su albanski navijači "poslali" dron na stadion. Uslijedile su nemile scene, pa je utakmica prekinuta i registrovana službenim rezultatom u korist Albanije.

Inače, Albaniji je ovo drugi plasman na Evropsko prvenstvo u historiji, a kvalifikacije su okončali sinoć remijem protiv Farskih Ostrva.

Prilikom proslave uspjeha navijači Albanije su zapalili zastavu Srbije, što je naljutilo beogradske medije.

Na snimku se vidi veća grupa ljudi od kojih su neki maskirani, sa navijačkim obilježjima.

Poslali su i poruke "Čekamo vas", te prijetili Srbiji. I navijači Albanije, kao je Tare, priželjkuju da se ove dvije reprezentacije sastanu u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, što je moguće budući da se Albanija nalazi u drugom šeširu žrijeba, dok je Srbija u četvrtom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.