open-navfaktor-logo
search
Kontrola u ponedjeljak
Hirurg koji je operisao Džeku: Povreda je komplikovana, šta je sugerisao Dijamantu?
Pretpostavljali smo da se radi o nekom manjem prijelomu, ali smo onda pronašli još jedan koji se nalazi na kosti odmah ispod desnog oka, kazao je Pesucci 
12.10.2019. u 13:29
get url
text

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, zbog povrede će propustiti predstojeće utakmice našeg A tima protiv Finske (večeras na Bilinom polju) i Grčke (15. oktobra).

No, kako stoje stvari Dijamanta neko vrijeme nećemo gledati ni u dresu Rome. Prema najavama maksilofacijalnog hirurga Brune Pesuccija, koji je operisao Džeku u ponedjeljak u Rimu, našem golgeteru slijedi pauza og četiri sedmice. To znači da će propustiti i duele Vučice protiv Sampdorije i Borussije M'Gladbach, a da bi se na teren mogao vratiti protiv Milana (27. oktobra).

Džeko će u ponedjeljak imati kontrolu, nakon čega bi mogao početi s treninzima.

Profesor Pesucci za Corriere dello Sport objasnio je da je Džekina povreda bila nešto komplikovanija nego što se činilo u prvi mah.

- To je bio veoma težak prijelom, gore nego što smo mislili. Pretpostavljali smo da se radi o nekom manjem prijelomu, ali smo onda pronašli još jedan koji se nalazi na kosti odmah ispod desnog oka. Bilo je neophodno da operacija traje duže i bilo je dosta komplikovanije nego što smo očekivalo. Edin je zadobio dvostruki prijelom i sigurno će mu trebati malo duže da se oporavi dok sve to zaraste kako treba. Zaštitna maska nije dovoljna za ovakve povrede i sigurno da mu trebaju barem četiri sedmice da se oporavi. Treba biti oprezan u ovakvim situaciji - rekao je Pesucci, naglasivši kako je Edinu sugerisao da ne smije žuriti sa povratkom na teren.

Džeko se povrijedio prošle nedjelje u duelu Rome i Cagliarija, kada je doživio dvostruki prijelom jagodične kosti. Iako neće moći igrati večeras će sa tribina Bilinog polja bodriti naše reprezentativce u duelu protiv Finske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.