open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Sarajeva
Hasić govorio o planovima za narednu sezonu i poručio: Vjerujem da ću bar jednu utakmicu odigrati sa Džekom
AUTOR: Autor: Faktor
21.04.2024. u 13:16
get url
text
FOTO: Damir Hodžić
Ajdin Hasić, fudbaler Sarajeva, u razgovoru za turske medije je istakao kako će napustiti redove Bordo kluba poslije isteka jednogodišnje posudbe.
Talentovani fudbaler je poručio kako mu je cilj povratak u Bešiktaš, te da želi da se izbori za svoje mjesto u istanbulskom velikanu.
- Definitivno se osjećam jačim i odlučnijim da dokažem da sam kvalitet za Bešiktaš. Vjerujem da je došlo vrijeme da dokažem neke stvari. Sada mi je cilj da se pridružim Bešiktašu na pripremama i obećam sebi jednu stvar - da ponovo zaigram za ovaj klub i da osjetim fantastičnu atmosferu na stadionu - rekao je Hasić i kazao da od inostranih lige najviše voli špansku i englesku.
- Volim La Ligu i Premiership, ali prvo se moram dokazati u Bešiktašu. Tek nakon toga možemo pričati o mojoj budućnosti. Ipak, sto posto sam siguran da ću jednog dana igrati u nekoj od top pet liga u Evropi - poručio je Hasić.
Potom je imao riječi hvale za Edina Džeku, kapitena naše reprezentacije i Fenerbahčea.
- Edin Džeko je jedan od najpopularnijih ljudi u BiH i mogu ga nazvati legendom bh. fudbala. Veoma poštujem što je uradio igrajući za Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter. Postao je jedan od najvažnijih klupskih igrača, a Fenerbahče je pogodio sa njegovim dovođenje. On je inspiracija za svakog mladog fudbalera - poručio je Hasić, te dodao kako se nada da će uskoro i debitovati za našu A selekciju.
- Igrao sam za sve omladinske kategorije reprezentacije BiH, no još uvijek čekam priliku da odigram prvi susretu dresu A reprezentacije. Siguran sam da će se to desiti dok je Edin Džeko u reprezentaciji. Vjerujem da ćemo zajedno odigrati bar jednu utakmicu - rekao je Hasić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.