open-navfaktor-logo
search
Zmaj u krizi
Hamuliću već odavno ne cvjetaju ruže, vraća se na "mjesto zločina"?
Said Hamulić (23), fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, prolazi kroz tešku krizu. 
22.12.2023. u 11:19
get url
text

Zmaj na dva posljednja meča Vitessea nije bio u rosteru, a prije toga dva duela je odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Njegov tim je posljednji na tabeli nizozemskog prvenstva sa svega 11 bodova, a i Zmaj se uklopio u to sivilo. Ove sezone je upisao samo jednu asistenciju, i to u prvom kolu protiv Volendama (2:1). 

Vitesse pokušava da raskine posudbu Hamulića jer očito nije u planovima stručnog štaba. Reprezentativca BiH ne žele nazad u Toulouseu jer i njima nije potreban do kraja sezone. Dakle, mogao bi ostati bez minuta u drugom dijelu sezone osim ako ne ode u neki treći klub na posudbu.

Ono što je zabrinjavajuće jeste da je Hamulić posljednji pogodak u profesionalnom fudbalu postigao u dresu Stal Mieleca prije više od godinu dana (11. novembar 2022. godine).

Prema informacijama do kojih je došao Faktor, Hamulić bi za spas sezone i možda karijere ove zime mogao doći na posudbu u Poljsku, gdje su za njega interes pokazali pojedini prvoligaši. Hamulić je upravo partijama u Poljskoj i skrenuo pažnju bh. javnosti, ali i evropskih klubova. U dresu Stal Mieleca je na 19 mečeva postigao devet golova i četiri puta asistirao.

VEZANI TEKST - Ljutio se što nije na spisku, Hadžibegić mu išao na noge, a sada prolazi kroz veliku krizu

To mu je u januaru ove godine omogućilo transfer u francuski Toulouse, Poljaci su zaradili 2,5 miliona eura, ali Hamulić u Francuskoj nije oporavdao uložena sredstva. Za Toulouse u polusezoni upisao svega devet nastupa, šest u ligi, tri u Kupu, s mizernih 149 minuta. Nije se upisivao u strijelce, a u jednom meču za drugi tim Toulousea pogađao je dva puta.

Kada je sezona završila, Hamulić je tražio izlaz iz Francuske, a uslijedila je posudba u nizozemski Vitesse. Međutim, očito je da se ni u Nizozemskoj nije snašao.

Također, kao opcija se pojavio i jedan tim iz Litvanije, zemlje u kojoj je Zmaj također pružao dobre partije (Dainava i Suduva), ali malo je vjerovatno da će se ovaj krilni fudbaler odlužiti za tu fudbalski manje "popularnu opciju".

Hamulić je inače kratkog fitilja i u martu ove godine, nakon što se nije našao na spisku Zmajeva, objavio je da ne želi igrati za reprezentaciju BiH. Ubrzo je povukao objavu, a mišljenje je promijenio nakon što je Faruk Hadžibegić s njim obavio razgovor u Francuskoj.

U dresu A reprezentacije BiH je debitovao u junu protiv Portugala. Do sada je odigrao ukupno šest mečeva, ali bez učinka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.