open-navfaktor-logo
search
Nesreća na jahanju
Golman PSG-a jedva preživio: Izgubio sam 20 kilograma, nije sve u mojim rukama
Sergio Rico (30), PSG-a u maju je jedva preživio nesreću na jahanju u kojoj ga je preplašeni konj zbacio s leđa, a zatim ga kopitom udario u glavu i vrat, uslijed čega je ostao bez svijesti i završio u komi. 
16.12.2023. u 13:56
get url
text

Da je povreda bila samo pola centimetra dublja, kažu doktori, ostao bi na mjestu mrtav. Nakon 82 dana pušten je iz bolnice, a sada je progovorio o povratku fudbalu. Ranije je istakao kako bi se želio priključiti ekipi prije kraja sezone.

- Svakim danom sam sve bolje, ali medicinski gledano, još uvijek nisam na 100 posto. Ostajem u Sevilli kako ne bih morao ići avionom svaki put kada trebam ovdje obaviti testove. Izgubio sam skoro 20 kilograma nakon nesreće. Imao sam oko 91-92 kg.

Pao sam na 73, ali sada sam se vratio na 88 kg. Vidio sam fotografije kad sam izašao iz bolnice. Izgledao sam kao čačkalica - rekao je u intervjuu za španjolski COPE pa nastavio:

- Stalno pišem svom liječniku kako bih saznao kada će mi dopustiti da se ponovno bavim sportom. Jedva čekam da se vratim svojoj rutini, da se osjećam kao fudbaler Ali to nije u mojim rukama. Poštujem upute liječnika koji su me čuvali i koji su mi spasili život - poručio je Rico.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.