open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Fudbaleri Zrinjskog otputovali u Varšavu, žele pobjedu protiv Legije
Fudbaleri Zrinjskog jutros su otputovali za Varšavau, gdje ih sutra (18:45 sati) očekuje duel 4. kola grupne faze Konferencijske lige protiv Legije.
08.11.2023. u 11:55
get url
text

Krunoslav Rendulić, trener Plemića, istakao je kako ima problem vezan za sastav.

- Atmosfera je dobra kao i uvijek. Imamo problema oko sastava, što se tiče sutrašnje utakmice. Naravno, Hrvoje već odavno nije sa nama, Tičinović se nije uspio oporaviti i neće konkurisati za ekipu, dok su ostali svi zdravi i spremni.

Ne idemo tamo da bi samo potrošili vrijeme. Naše ambicije su jasne. Odigrati dobro, pružiti jako kvalitetnu igru i idemo na pobjedu - kazao je Rendulić.

Trener Zrinjskog se osvrnuo na duel ova dva tima koji je odigran prije dvije sedmice u Mostaru. Tada je poljski tim slavio sa 2:1.

- Centimetri su odlučivali o tome ko će pobijediti. Na našu žalost, mi smo tu ostali kratkih rukava. Očekujem da će utakmici biti drugačija nego što je bila ovdje u Mostaru.

Legija igra pred svojim navijačima, bit će pun stadion i sigurno će pokušati tu pozitivnu energiju iskoristiti, a na nama je da na sve to odgovorimo na adekvatan način. Naravno, sa jasnim planom se suprotstaviti i zabilježiti dobru igru i pobjedu - dodao je trener Plemića.

Nemanja Bilbija, kapiten Zrinjskog,

- Odigrali smo jednu jako dobru utakmicu sa naše strane. Međutim, ekipa Legije je jako dobra ekipa, iskoristila je našu nepažnju u drugom poluvremenu, ali ćemo mi morati biti fokusirani na te neke sitne detalje, jer evropske utakmice to ne trpe - kazao je Bilbija, pa dodao:

- Možda je u polju djelovalo da su slabiji od AZ Alkmaara i Aston Ville, ali Legia je velika ekipa u Poljskoj, veliko ime i sav respekt prema njima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.