open-navfaktor-logo
search
Prošla već godina
FSBiH je uradio što je mogao: Ponosno govorio kako je odabrao BiH, ali ne želi promijeniti državljanstvo
Adis Jašić, 21-godišnji fudbaler Wolfsburgera, u martu 2023. godine potvrdio je da želi igrati za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
09.03.2024. u 13:32
get url
text

Od tada je prošla godina dana, ali nema nikakvog pomaka kada je u pitanju njegov nastup u dresu Zmajeva.

Jašić je ranije nastupao za U-21 reprezentaciju Austrije i odigrao je dvije utakmice za ovu uzrasnu kategoriju Austrijanaca.

Mladi fudbaler je u nekoliko navrata objavljivao patriotske fotografije, davao naznake da mu je jedini cilj nastup za BiH.

Međutim, selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Igor Janković istakao je kako je FSBiH uradio sve što je u njegovoj moći, ali da Jašić ne želi promijeniti državljanstvo.

- Još jedna vrlo bitna stvar tiče se špekulacija u vezi sa Adisom Jašićem. Naš savez je uradio sve da on promijeni državljanstvo, a on ga nije promijenio. Špekuliše se da ga ne zovemo, a on nema naše papire. Savez je uradio sve što je do nas, godinu dana pokušavamo da ga ubijedimo da zaigra za BiH, ali za sada rezultata nema - rekao je Janković za Mondo.

Jašić, koji igra na poziciji desnog beka primarno, je ove sezone za Wolfsberger odigrao 22 utakmice i postigao je jedan gol, te je upisao i jednu asistenciju.

VEZANI TEKST - Otklonio sve dileme: Adis Jašić potvrdio da će igrati za reprezentaciju BiH

Postavlja se pitanje da li se Jašić nada pozivu selektora A reprezentacije Austrije. Očito je da talentovani fudbaler nije "zagrijan" za promjenu papira, za razliku od Ahmedhodžića, Hadžikadunića, Tahirovića...

Jučerašnji primjer Petra Sučića iz Dinama koji je "preko noći" odbio poziv selekcije BiH i odabrao Hrvatsku, govori nam da sve više igrača čeka bolju šansu.

Bosnu i Hercegovinu smatraju rezervnom domovinom, i to samo kad im "prigusti". Naravno ima i pozitivnih primjera, ali sve je više onih koji se na kraju odluče za BiH kada vide da nemaju šansu u nekom drugom nacionalnom timu.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.