open-navfaktor-logo
search
Saopćenje iz Gradačca
Federalni prvoligaš razočaran suđenjem, ko je jednog od najboljih igrača "slučajno" izbrisao iz Comet-a?
Autor: Faktor
25.03.2024. u 17:59
get url
text
FOTO: NK Zvijezda Gradačac
Iz Nogometnog kluba Zvijezda iz Gradačca oglasilili su se na društvenim mrežama nakon utakmice protiv TOŠK-a.
Tim iz Gradačca je poražen u Tešnju rezultatom 3:2 nakon preokreta domaćina. Na toj utakmici nije nastupao Brazilac Tallison, kojeg nije bilo u Comet sistemu (informacioni sistem za evidenciju, te automatizaciju svih procesa u vezi s pripremama, vođenjem i praćenjem takmičenja u BiH), iako je odigrao dvije utakmice prije toga u Prvoj ligi FBiH.
- Moramo se oglasiti povodom tendencioznog suđenja sudije Huskića, koji je cijelim tokom meča svojim odlukama opstruirao našu igru, a u pojedinim trenucima i direktno uticao na konačan ishod utakmice.
Isto tako bi istakli i glavnog arbitra Pejića, koji nakon vodstva naše ekipe neshvatljivo daje crveni karton našem timu te meč počinje voditi u totalno drugom smjeru.
Pojedine odluke su jednostavno bile neshvatljive, a to će svakako biti dokumentovano i prikazano na snimkama, koje ćemo dostaviti odgovornim licima u sudijskoj komisiji.
Iskreno se nadamo da sudija Huskić neće nikada više biti delegiran na neku od utakmica NK "Zvijezda" Gradačac, a nadamo se, radi regularnosti takmičenja, da će sudijska komisija razmisliti o njegovom budućem angažmanu na prvoligaškim terenima.
Fudbalski timovi koji gostuju u Gradačcu uvijek su dočekani sportski, fer i korektno. To je tretman, koji smatramo da zaslužujemo i na gostujućim utakmicama i da igrači na terenu odluče ko je bolji protivnik, bez uticaja vanjskih faktora.
Borimo se za fudbal, čist i pravedan, u najljepšem obliku, bez mešetarenja i spletkarenja.
Ako ne možemo obezbjediti pravednost i regularnost takmičenja, za koga onda igramo?
Još uvijek pokušavamo doći do razloga neigranja našeg ponajboljeg igrača Tallisona, kojega je neko "slučajno" izbacio iz Comet-a. Više informacija uskoro - poručili su iz NK Zvijezda.
Zvijezda je nakon 18 kola Prve lige FBiH 14. na tabeli sa 15 bodova, koliko ima i pretposljednji Rudar.
Zadnja na tabeli je ekipa Mladosti DK sa 14 bodova.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.