open-navfaktor-logo
search
Veliko srce
Egipćanin opet oduševio: Ranjeni dječak iz Sirije dobio kopačku sa potpisom Mo Salaha
Sirijski dječak Hamis al Gacira, koji je u napadu režimskih snaga na Idlib izgubio nogu, na poklon je dobio kopačku s potpisom zvijezde Liverpoola Mohameda Salaha i dres engleskog kluba.
19.02.2020. u 11:04
get url
text

Gacir je nogu izgubio u bombardovanju kojeg su avioni sirijskog režima prije više od godinu izveli na periferiju Idliba, a u turski Reyhanli s ocem je doputovao na liječenje, javlja Anadolu Agency (AA).

Osmogodišnji dječak je jedno vrijeme trenirao u dječijem klubu Al-Amal u Siriji, a protezu je dobio zahvaljujući ljudima dobrog srca iz Istanbula.

Dječak je osvajao medalje na mnogim turnirima, a snimke na kojima igra fudbal s protezom, pregledao je i jedan dobročinitelj koji je odlučio stupiti u kontakt s porodicom i obradovati dječaka.

Dobročinitelj koji živi u Velikoj Britaniji, Hamisu je poslao dres Liverpoola i kopačku s potpisom Mohameda Salaha.

Hamis al Gacir je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) kazao kako je bio veoma tužan da više neće moći igrati fudbal, jer je u napadu na njihovu kuću ostao bez noge.

- Veoma volim fudbal. Bio sam veoma tužan, jer sam mislio da neću više moći igrati fudbala pošto nemam nogu. Volim Mohameda Salaha, presretan sam što sam dobio potpisanu kopačku i nadam se da ću se jednog dana upoznati s njim - rekao je Gacir koji se nada kako će u budućnosti moći nastaviti igrati fudbal.

{$galerijaFotografija}

Njegov otac Mohammed Sera al Gacir kazao je kako fudbal zauzima važno mjesto u životu njegovog sina.

Dodao je kako je dječak sanjao o tome da postane fudbaler.

- Moj sin voli Mohameda Salaha, njegove snimke dok igra fudbal s protezom na društvenim mrežama je pogledao jedan dobročinitelj u Velikoj Britaniji i kontaktirao nas. Hamisu je poslao dres i kopačku s potpisom, što nas je veoma obradovalo - rekao je Gacir.

Dodao je kako je njegova supruga i dalje u Idlibu te se nada da će u skorije vrijeme porodica opet biti zajedno.

salah-kopacka-hamis (1).jpg
1 od 18
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.