open-navfaktor-logo
search
Loši rezultati
Edin Terzić pred otkazom u Borussiji Dortmund, evo šta ga može "ostaviti" na klupi
Edin Terzić, trener Borussije Dortmund, mogao bi da dobije otkaz ako njegov tim ne pobjedi u naredna dva meča u Bundesligi protiv Uniona iz Berlina i Werdera, prenose nemački mediji.
28.02.2024. u 08:11
get url
text

Borussija se trenutno nalazi na četvrtom mjestu na tabeli Bundeslige sa 20 bodova manje od prvoplasiranog Bayera.

Tim iz Dortmunda je u prethodnom kolu njemačk prvenstva na svom terenu poražen od Hoffehneima (2:3). Nemački mediji navode da je Terzić poslije tog poraza dobio ultimatum od čelnika kluba.

- Naredne dvije utakmice protiv Uniona i Werdera su veoma bitne. Ako Borussija izgubi makar jedan meč, nije isključeno da Terzić dobije otkaz, jer se više ne vidi napredak u igri tima iz Dortmunda - navodi za Bild izvor blizak čelnicima kluba.

Borussija je prije sedmicu dana u gostima igrala sa PSV-om 1:1 u prvom meču osmine finala Lige prvaka. Revanš je na programu 13. marta u Dortmundu.

 - Terziću će značajno da poraste reputacija ako uspije da sačuva mesto trenera do utakmice sa PSV-om i izbori plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Ako tim ne ustali igru, odluka o treneru mora da bude donijeta do meča sa Eintrachtom, koji je na programu 17. marta, jer poslije reprezentativne pauze Borussiju očekuju utakmice sa Bajerrnom, Stuttgartom, Leverkusenom i Leipzigom. To je osjetljiv trenutak za promjenu trenera - dodaje isti izvor.

- Predsjednik Upravnog odbora i njegov tim ne žele da uruče otkaz Terziću usred sezone. Čelnici Borussije ne žele da priznaju da su pogriješili. Klubu je ugrožen plasman u Ligu prvaka, a to može da dovede do smjene Terzića. Novi trener bi mogao da bude Nuri Sahin - zaključuje Bild.

Terzić je na klupu Borussije sjeo u decembru 2020. godine. Dobio je privremeno šansu umjesto Marca Rosea, da bi mu potom klub ukazao povjerenje i imenovao ga je za glavnog trenera u ljeto 2022. godine.

Borussiju je ovaj 41-godišnjak vodio u ukupno 111 utakmica i ima učinak od 44 pobjede, 19 neriješenih utakmica i 16 poraza.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.