open-navfaktor-logo
search
HSV želi u Bundesligu
Dragulj od četiri miliona eura: Zmaj na meti njemačkog velikana
Jusuf Gazibegović, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, ovog ljeta mogao bi napustiti Austriju i preseliti u Njemačku.
04.07.2023. u 08:21
get url
text

Kako piše Sport Bild, za njegove usluge zainteresovan je Hamburger SV.

- Njemački velikan iz šestog pokušaja želi se vratiti u Bundesligu. Da bi to i uspjelo, sportski direktor Jonas Boldt (41) i njegov tim rade punom parom kako bi treneru Timu Walteru (47) osigurali vrhunsku ekipu. Prije svega potrebno je pojačati odbranu. Sport Bild saznaje da je kandidat Jusuf Gazibegović (23) iz austrijskog bundesligaša Sturma iz Graza - piše Sport Bild.

U tekstu pod naslovom "HSV je uperio oko u dragulj od četiri miliona!" navodi se kako je bh. reprezentativac univerzalac i može igrati na više pozicija - desni i lijevi bek, te desno u veznom redu. Za BiH je odigrao osam međunarodnih utakmica. Od 2020. igra za Graz i ima ugovor do 2026. godine.

Tržišna vrijednost mu je četiri miliona eura. Najbolji je igrač Sturma, u prošloj sezoni je odigrao 29 ligaških utakmica u austrijskoj Bundesligi, postigao je dva gola i upisao dvije asistencije.

Plaćanje obeštećenja za Gazibegovića ne bi bio problem jer je klub zahvaljujući milijarderu Klausu-Michaelu Kühneu (86) nedavno dobio novčanu injekciju od 30 miliona eura.

Ovaj klub ima bogatu historiju. Šest puta je bio prvak Njemačke, tri puta osvajač Kupa Njemačke, a ima i jednu titulu prvaka Evrope (1983. godine).

Za HSV su u bliskoj prošlosti igrali dvojica bivših kapitena BiH - Sergej Barbarez i Emir Spahić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.