open-navfaktor-logo
search
Nahvalio kapitena
Dijamant glavna tema turskih medija: Šta je o dolasku Džeke u Fenerbahče rekao Hajradinović
Glavna tema turskih medija danas je bio Edin Džeko. Kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine stigao je u Istanbul gdje je potpisao dvogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom.
22.06.2023. u 22:56
get url
text

O dolasku Dijamanta u Tursku za tamošnje medije govorio je i Haris Hajradinović, povremeni A reprezentativac naše zemlje i prvotimac Kasimpaše.

- Edin Džeko je svjetska fudbalska zvijezda. On je jedan od najboljih napadača. Uživao sam igrati s njim. Nadam se da ću u budućnosti opet dobiti ovakvu priliku. Džeko će dati veliki doprinos Fenerbahčeu. Nadam se da će Edin Džeko postati "njihov čovjek" i imati odličnu sezonu - kazao je Hajradinović za Hurriyet.

Na konstataciju novinara da je Edin Džeko dokazao svoju formu i talent odigravši ove sezone 46 utakmica u Serie A i Ligi prvaka, ali da su najveća zamjerka njegove godine (37) Hajradinović je imao spreman odgovor.

- Danas je fudbal dosegao zaista visoku razinu i status. Ima igrača sa stvarno izvrsnim sposobnostima. Zbog toga je granica došla do sasvim druge tačke. Danas je starost fudbalera postala samo brojka. Džeko je jedan od najboljih sportaša koje sam vidio u profesionalnom fudbalu. Ponosan sam što sam mogao nešto naučiti od njega - zaključio je Hajradinović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.