open-navfaktor-logo
search
Prva liga FBiH
Dario Damjanović nije više trener BFK Simm Bau
Dario Damjanović, bivši fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, nije više trener BFK Simm Bau, koja se takmiči u Prvoj ligi Federacije BiH.
02.06.2022. u 08:07
get url
text

Potvrdio je to bivši Zmaj, ali i klub na svojim Facebook profilima.

- Zahvaljujemo sada već bivšem šefu na svemu urađenom, te želimo sreću u nastavku karijere. Hvala Dario! Posljednju ovosezonsku utakmicu, u nedjelju protiv NK GOŠK, našu ekipu sa klupe će voditi trenerski tandem iz naših omladinskih selekcija, Jevtić i Hodžić - saopćili su iz BFK Simm Bau.

Dirljivim riječima od kluba se oprostio i Damjanović.  

- I tako... Svemu lijepom dođe kraj, pa tako i ovoj zajedničkoj avanturi! Znate mene, emotivan, a svjestan da takav ne smijem biti. Možda da sam tamo nekad bio grub, kad "zaslužite" pa da vas nagrdim, sad bi meni i mojoj g.z.c. bilo lakše. Ali, kakav sam, takav sam (il' me voliš ili mrziš). Volim ja vas!

Dat ću sebi za pravo, a dijelio sam svlačionicu sa mnogo većim igračima i ljudima, da vas ocijenim jednom desetkom, jer sam siguran da ćete ponijeti sa sobom dio mene kao što ja nosim dio vas. Svakom od vas su moja vrata kuće otvorena, isto ko što ste i vi meni otvorili svoja kad sam ja dolazio u vaš dom.

Želim da završite ovaj posao što smo zajedno počeli do kraja i da budete ono što jeste, što ste i bili do sada. Cilj (opstanak) smo svi zajedno ostvaril. Bravo djeco!

Samo oni koji su se prodali vjeruju da svi mogu da se kupe!!! BFK Simm Bau želim od srca sve najbolje, da završe sezonu onako kako bi i trebalo, a to je pobjeda u zadnjem kolu pred svojom publikom - napisao je Damjanović.

Damjanović je za trener Sim Baua imenovan 1. januara, a glavni cilj bio mu je izboriti opstanak, što je na kraju i uspio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.