open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Danas tri utakmice bh. elite, počinje u Modriči, završava u Sarajevu, derbi u Mostaru
Autor: Faktor
16.03.2024. u 08:07
get url
text
Duel Krpića i Jakovljevića
Duel Krpića i Jakovljevića
FOTO: Ajdin Cocalić
Treći krug fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje današnjim mečevima 23. kola.
Prvi će na teren fudbaleri Sloge i Tuzla Cityja. Utakmica u Modriči počinje u 13.30 sati.
Sloga je u sjajnom naletu, tim Vlade Jagodića izborio je plasman među četiri najbolja tima u Kupu BiH i trenutno su na četvrtom mjestu prvenstvene tabele, a Dobojlije su jedna od tri ekipe koje u proljetnom dijelu sezone u bh. eliti ne znaju za poraz.
Tuzla City u Modriču stiže u nešto boljem raspoloženju, osokoljena bodom osvojenim na gostovanju kod Veleža u Mostaru. Ni u ovoj utakmici na klupi Tuzlaka neće sjediti Slavko Petrović koji čeka na radnu dozvolu, što je svakako hendikep.
Utakmicu u Modriči sudit će naš najbolji sudija Irfan Peljto.
Od 16 sati Pod Bijelim brijegom u Mostaru snage će odmjeriti Zrinjski i Željezničar. Dva tima igrala su na otvaranju proljetnog dijela sezone na stadionu Grbavica. Završilo je 0:0.
Željo je u treći dio sezone ušao s pozicije 11, koja vodi u niži rang. Tome su svakako kumovale katastrofalne predstave na gostujućim travnjacima. Plavi su ove sezone poraženi na svih 11 gostovanja, što se vjerovatno nije dogodilo nikada u historiji kluba.
- Zašto ne i pobjeda protiv Zrinjskog - najavio je trener Želje Bruno Akrapović utakmicu u Mostaru, kazavši da je poslije poraza u Ugljeviku bilo mnogo razgovora s igračima.
Željo Petrović, trener Zrinjskog koji polako gubi korak za liderom Borcem rekao je da mu nije jasno kako je ekipa poput Želje u zoni ispadanja.
Zrinjski je sredinom sedmice imao i obaveze u Kupu BiH, a utakmicu s Jedinstvom riješio je u svoju korist rezultatom 2:0, plasiravši se u polufinale.
Utakmicu u Mostaru vodit će Darko Gedžić.
Posljednji meč subotnjeg programa na Koševu igraju Sarajevo i GOŠK.
U Bordo timu mnogo je turbulencija, uz blijede partije i loše rezultate dogodilo se i napuštanje terena na utakmici protiv Borca, koju je Takmičarska komisija FSBiH registrovala službenim rezultatom 0:3.
Ono što je sigurno, trener Simon Rožman protiv Gabeljana ne može računati na Renana Oliveiru, Dejana Ilieva, a operativnom zahvatu podvrgnut je Anes Krdžalić.
Bordo tim je posljednju ligašku pobjedu slavilo upravo protiv GOŠK-a. Na Koševu je 9. decembra 2023. bilo 3:0. Od tada je ekipa Simona Rožmana u PLBiH uknjižila četiri poraza i remi.
Meč na najvećem bh. stadionu zakazan je za 20.45 sati, a sudit će ga Sabrija Topalović.
Tablice omogućuje Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.