open-navfaktor-logo
search
I dalje na čekanju
Kada će Slavko Petrović sjesti na klupu Tuzla Cityja?
Autor: S. S.
15.03.2024. u 18:13
get url
text
Slavko Petrović
Slavko Petrović
FOTO: FK Tuzla City/Facebook
Slavko Petrović, trener Tuzla Cityja, od starta svog mandata na Tušnju zbog administrativnih problema nije mogao voditi ekipu s klupe, a umjesto njega to su radili asistenti Samir Adanalić i Adnan Osmanhodžić.
Tako će biti i u subotu kada Tuzla City gostuje u Modriči kod Sloge Doboj.
Problem je administrativne prirode, odnosno radna dozvola koja je u Službu za zapošljavanje TK stigla tokom ove sedmice. Nakon toga slijedi dobijanje boravišne dozvole i registracija u Fudbalskom savezu BiH.
Sve će, rečeno nam je u Tuzla Cityju, biti okončano u narednoj sedmici, a Petrović će na klupu moći poslije reprezentativne pauze i ekipu će predvoditi u utakmici sa Sarajevom.
A zašto iskusnog stratega nije bilo na klupi prethodnih pet utakmica?
Kako smo uspjeli saznati, od starta saradnje dogovor je bio da Petrović krene u proceduru dobijanja državljanstva Bosne i Hercegovine na osnovu majke koja je rođena u Bihaću.
Ta procedura ne oduzima mnogo vremena, ali je Tuzlacima oduzela, s obzirom na to da ime Petrovićeve majke nisu uspjeli pronaći u izvodima iz matične knjige rođenih. Tako su se Tuzlaci bili primorani okrenuti uobičajenoj proceduri pribavljanja radne dozvole za strane državljane.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.