open-navfaktor-logo
search
Trebao u Dinamo
Čuvar maksimirskih tajni otkrio kako je propao transfer Jusufa Gazibegovića
Prvenstvo u Hrvatskoj dugo nije bilo ovako neizvjesno. Čak 17 osvojenih titula u posljednjih 18 izdanja HNL-a pokazuje kako je Dinamo dugo bio klasa za sebe, no stvari se počinju mijenjati, a pokazuje to i tabela prema kojoj su uz Modre u borbi za naslov još Hajduk i Rijeka.
07.02.2024. u 21:07
get url
text

VEZANI TEKST - Jusuf Gazibegović fotografijom iz noćnog provoda otkrio novi klub?

Preciznije - Dinamo je tek treći na tabeli.

Nije to iznenađujuće, posebno za one koji "pod lupom" imaju svaki Dinamov potez, a jedan od njih je svakako i dugogodišnji hrvatski novinar Alen Lesički koji je od 2016. do 2021. godine bio i portparol kluba iz Maksimira. Za to vrijeme se sprijateljio i sa brojnim fudbalerima iz Bosne i Hercegovine koji su nosili Modri dres.

U razgovoru za portal Reprezentacija.ba govorio je i propalom transferu Jusufa Gazibegović na Maksimir. Koliko je ta priča bila realna?

- Prilično realna. Koliko sam upućen, Jusuf je pristao da dođe u Dinamo, ali se oni na koncu nisu odlučili za takvu investiciju za koju bi trebalo izdvojiti navodno nešto više od dva miliona eura. Za Dinamo koji ima ambicije da igra u Ligi prvaka to ne bi trebao biti problem, ali za ovaj, koji očigledno nema, ispostavilo se da je to prevelik zalogaj.

Trenutno su u velikom problemu kada je u pitanju pozicija desnog beka, tu je trenutno samo Ristovski, obzirom na to da se Moharrami povrijedio tokom igranja za reprezentaciju - kazao je Lesički za Reprezentacija.ba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.