open-navfaktor-logo
search
Superliga Srbije
Crvena zvezda u derbiju punom tenzija savladala Partizan
Crvena zvezda slavila je u beogradskom derbiju protiv vječitog rivala Partizana, rezultatom 1:0, čime su lideri tabele prvenstva Srbije povećali razliku od drugoplasiranog rivala na 16 bodova.
03.03.2023. u 21:22
get url
text

Stvari su po goste krenulo naopako već u petoj minuti susreta. Osman Bukari uradio je odličan posao u kaznenom prostoru Partizana, potom loptu dodao Alexu Vigu koji šutira sa prilično velike udaljenosti. Golman Prtizana Aleksandar Popović pomalo nespretno ne uspijeva dotaći loptu koja završava u njegovoj mreži.

U nastavku utakmice prilike bilježe obje ekipe, kod domaćih se isticao Aleksandar Katai. Međutim, promjene rezultata nije bilo. Crvena zvezda ide na pauzu s minimalnim vodstvom od 1:0.

U drugom poluvremenu u prilikama nešto konkretniji Partizan.

Završnicu susreta obilježile su nemile i nesportske scene, došlo je do obračuna igrača, zbog čega su žute kartone dobili Samed Baždar i Strahinja Eraković, a crveni Rikardo Gomes.

Drugo poluvrijeme definitivno obilježila je mnogo kvalitetnija igra Partizana, no prilike do kojih su došli nisu uspjeli iskoristiti i izvući barem bod pa je ostalo 1:0.

Nakon 24. kola Super lige Srbije na vrhu tabele je Crvena zvezda sa 66 bodova, drugi je Partizan sa 50, treći TSC Bačka Topola sa 49. Slijede Čukarički sa 47 bodova, Vojvodina 42...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.