open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Ćorić: Zrinjski će biti još bolji, a to je dobro za bh. fudbal
Denis Ćorić, 46-godišnji trener, nakon Posušja uspio je još jedan tim uvesti u elitno društvo bosanskohercegovačkog fudbala.
16.05.2023. u 19:21
get url
text

Pod njegovom komandom GOŠK iz Gabele je izdominirao Prvom ligom FBiH i naredne sezone će, peti put u klupskoj historiji, igrati Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Cilj GOŠK-a je koliko-toliko izgurati sezonu do kraja jer, priznaje Ćorić, teško je držati motivaciju kada je prvo mjesto i matematički osigurano.

- Onda ćemo u međuvremenu razgovarati s dečkima, o tome kakvi su njihovi planovi i ambicije, da vidimo da li ćemo nastaviti, ili ne. Treba nam definitivno pojačanja, ljudi koji su u klubu, direktori, sportski direktori to polako slažu. Ima dovoljno vremena, nadam se da će sve biti ok - rekao je Ćorić.

Trener GOŠK-a prisjetio se i starta sezone.

- Napravljen je pravi remont. Stigao sam šest kola prije kraja prethodne sezone, dok se GOŠK borio s Igmanom. Imao sam uvid, vidio šta i kako, dogovorio se s ljudima da treba svježe krvi. Doveli smo dosta mladih igrača, željnih dokazivanja, nekima se zahvalili i pogodili smo. Iza nas je 26 kola bez ikakve mrlje, možemo biti ponosni na sve to - govori Ćorić.

Trener rođen u Mostaru ima i premijerligaško iskustvo kao strateg Širokog Brijega i Posušja, a iako trenutno radi u nižem rangu priznaje da pogleda gotovo svaku utakmicu. Za Zrinjski koji je odbranio titulu prvaka BiH Ćorić smatra da je primjer kako trebaju raditi ostali klubovi.

- Kontinuitet, sistem, ovu sezonu i sezonu ranije dominiraju apsolutno zasluženo i ovom prilikom im i čestitam. Poznavajući ljude u klubu, vjerujte mi, oni će biti i bolji, što je dobro za bh. fudbal jer tjeraju druge da budu još bolji.

Za posljednjih 180 minuta fudbala, koliko je ostalo do kraja sezone, Ćorić očekuje da će biti itekako uzbudljivo, jer u borbi za Evropu i opstanak svako ima svoju računicu.

On je za Faktor komentarisao ishode izuzetno efikasnog 31. kola Premijer lige. U šest susreta postignuta su 23 gola, što je sjajnih 3,8 pogodaka po susretu.

Sloga - Zrinjski 1:3

Utakmica u Doboju je pokazala kakvu širinu Zrinjski ima. Kad vidite koje igrače su odmarali, koji su igrali, onda vidite da nisu slučajno na pravom mjestu. Sloga je bila u dobrom ritmu, nova energija od kolege Jagodića. Osvojili su šest bodova u Tuzli, nadali su se pozitivnom ishodu protiv Zrinjskog, ali evidentna je bila razlika i apsolutno je bila zaslužena pobjeda Mostaraca. Sloga s trenerom Jagodićem igra dobar fudal i sigurno da će ispuniti ciljeve, odnosno ostati u ligi.

Velež - Igman 3:3

Za navijače na tribinama i putem malih ekrana utakmica "melem za oči". Po meni uz Zrinjski i Sarajevo, proljetni dio Velež i Igman igraju najbolji fudbal. Nije čudo što je završeno 3:3. Dosta otvoreno s obje strane. Pokazalo se da Igman igra dobro kod kolege Musemića. Velež dosta dobar ove godine, igraju na dva frona. Preko prvenstva i Kupa mogu u Evropu. Osjeti se to po pitanju širine klupe, par igrača im fali. Ono što sam vidio, prvo poluvrijeme pripalo je Veležu, drugo Igmanu. Sve u svemu najrealniji ishod. Kod Veleža se osjeti nedostatak igrača, pogotovo Hrkača koji im je donosio mir u zadnjoj liniji, ali Igman s druge strane ima odlične ofanzivce od Bodula, Ramića, Ahmetovića...

Sarajevo - Željezničar 2:2

Pohvalio bih obje ekipe. Pravi ambijent, utakmica opravdala epitet derbija. Sarajevo je dobro ušlo u utakmicu, imalo dva gola prednosti. Željo se vratio i pokazao zašto je veliki klub. Tu bi pohvalio neke igrače koji nisu na nivou na kojem mogu biti, ovi malo stariji koji su iznijeli teret zadnjih pola sata, od Krpića i još nekih. Kad sagledate svih 90 minuta, bez obzira na to što je Sarajevo imalo sve u svojim rukama, možda je podjela bodova najrealnija.

Sloboda - Široki Brijeg 2:1

Utakmica koja je pokazala zašto je fudbal jedan od najgledanijih, najljepših sportova. Kod rezultata 1:1 misliš da Sloboda odlazi u Prvu ligu FBiH, a Široki ide u Evropu, ali lopta pogodi stativu. Faktički, idući napad Sloboda zabija gol koji je gura blizu opstanka, a Široki udaljava od Evrope. Vidjelo se da meč ima veliki značaj, sreća je bila na strani Slobode.

Posušje - Borac 1:0

Borac je osigurao u Evropu, stigao je rasterećen, a Posušju je trebala pobjeda da se primakne ka opstanku. Malo lošiji ulazak Posušja, ali kako je utakmica odmicala igrali su sve bolje, na kraju su zabili gol i zasluženo uzeli tri boda. Posušje je dvije godine u Premijer ligi BiH, poznavajući igrački kadar, ljude koje vode klub, nisu smjeli dozvoliti da dođu u ovu situaciju. Nadam se da će iz ove dvije godine naučiti dosta toga i da se naredne sezone neće dovesti u ovu situaciju. Čestitke Posušju i čestitke Borcu na ulasku u Evropu.

Leotar - Tuzla City 3:2

Ne bih davao komentar, nisam gledao utakmicu, samo higlightse. Šta je bilo, ne bih ulazio. Jednostavno se znalo da Leotar tri boda održavaju o životu, dok je Tuzla City sebi dobro zakomplicirala situaciju. Svi klubovi koji se bore za opstanak imaju još dva kola, imaju svoju računicu i ja im želim puno sreće. Nažalost, dva kluba moraju ispasti, nego će tugovati, ali to je tako.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.