open-navfaktor-logo
search
Bos ili hadžija
Celtic je velika prilika za Sušića
Sarajevo na Bilinom polju igra još jednu historijsku utakmicu.
01.10.2020. u 14:03
get url
text

U Zenici gostuje slavni Celtic i pobjednik dvoboja će igrati grupnu fazu Evropske lige, uz nagradu UEFA-e od 2,9 miliona eura.

Sarajevo je dva puta imalo sličnu priliku, ali evropsku jesen nikada nije uspjelo osigurati. Utakmica sa Celticom nova je šansa za iskorak u Evropi. Treća sreća.

U ovakvim mečevima motiva ne nedostaje i idealni su za dokazivanje. Pokazati šta zna i koliko može sigurno će silno željeti Tino-Sven Sušić. Ofanzivac koji je početkom godine stigao na Koševo, za sada nije ponudio gotovo ništa, a očekivanja su ogromna.

Celtic je gotovo pa savršen rival da Sušić pokaže da u njegovim nogama još uvijek ima magije. Izostanak Amara Rahmanovića omogućit će, vjerovatno, nešto ofanzivniju ulogu za Sušića, čije prezime je zlatnim slovima upisano u historiju Sarajeva.

Mnogo očekuje i trener Vinko Marinović.

- Sušić je imao nezgodnu povredu od koje se još oporavlja i u hodu se priprema. Zato i jeste igrao nešto lošije protiv Budućnosti, ali od njega očekujem vrlo kvalitetnu partiju - rekao je strateg Sarajeva.

Evropske utakmice godinama se pamte i prepričavaju među navijačima. Svojevremeno je Said Husejinović nakon bravure protiv Levskog postao miljenik Bordo publike. Da li će navijači Sarajeva nakon Celtica dobiti novog junaka, saznat ćemo nešto prije 22 sata, pod uvjetom da ne bude produžetaka, ili eventualno penala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.