open-navfaktor-logo
search
"Sočni" detalji
Burno u Rimu: Džeko, Kolarov, Manolas i De Rossi "rušili" Tottija!
Oni su tražili odlazak trenera Di Francesca, sportskog direktora Monchija i legendarnog Tottija
30.05.2019. u 11:13
get url
text

U Romi je posljednjih dana i mjeseci itekako burno. Potvrđuje to i pisanje italijanskih medija koji su umjesto post festuma sezone u kojoj Vučica nije izborila plasman u Ligu prvaka objavili "sočne" detalje iz svlačionice.

Repubblica je objavila priču o tome kako su četverica igrača poveli pobunu s ciljem da iz kluba "otjeraju" bivšeg trenera Eusebia Di Francesca, sportskog direktora Monchija i legendu Vučice Francesca Tottija!

Među optuženim koji su vodili "bunt" je i Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije BiH! Uz Dijamanta spominju se i Aleksandar Kolarov, Kostas Manolas i Daniele De Rossi.

Repubblica je u posjedu maila koji datira iz decembra 2018. godine, u kojem se govori o očajnom odnosu između igrača, menadžera i trenera kluba. Loši odnosi su navodno počeli još od prošlog ljeta kada je u klub stigao Steven N'Zonzi. De Rossi je smatrao da pored njega još jedan sličan igrač nije potreban i tražio je raskid saradnje.

Unutar ekipe ništa nije štimalo od početka sezone, ali je nekoliko vezanih uspjeha i plasman u osminu finala Lige prvaka malo smirio strasti. No, "zatišje" nije dugo trajalo.

Džeko, Kolarov, Manolas i De Rossi su tražili promjene unutar tima, a na kraju su ih i dobili, ali ne u trenutku kada su to tražili. Posebno su bili nezadovoljni sportskim direktorom Monchijem. Smatrali su ga narcisoidnom osobom koji dovodi igrače od kojih ima koristi, kao i igrače koji nisu vrhunskog kvaliteta, piše Repubblica.

Na kraju su Monchi i Di Francesco otišli iz Rome. Totti je jedini ostao u klubu i to će biti i dalje, dok će svi ovi fudbaleri vjerovatno ovog ljeta napustiti Olimpico.

De Rossi se protekle nedjelje oprostio od kluba u kojem je proveo kompletnu karijeru, Džeko je blizu Intera, Kolarov se povezuje sa Crvenom zvezdom, a ranije je bilo priče kako bi Manolas karijeru mogao nastaviti u Juventusu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.