open-navfaktor-logo
search
Javio se i Zec
Bugojanci kivni na Sučića: Dečko, gdje si ti živio?
Autor: Faktor
28.03.2024. u 12:01
get url
text
Ermin Zec u dresu Željezničara
Ermin Zec u dresu Željezničara
FOTO: ARHIV/FAKTOR
Prebjeg Petra Sučića iz fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u fudbalsku reprezentaciju Hrvatske izazvao je brojne reakcije, naročito njegovih Bugojanaca.
Veznjak Dinama nedavno je za RTL govorio o razlozima za dres BiH zamijeni za boje Hrvatske.
- Odlučio sam zajedno s porodicom. Kao mali, upališ TV i srce zaigra, navijaš, skačeš, tako da nije bila teška odluka. Baka je bratu i meni kupovala uglavnom Modrićeve dresove. Znate, u BiH nije bilo puno dresova hrvatske reprezentacije i kad bi došli, obično su bili od jednog igrača, samo Luke Modrića - kazao je Sučić.
Javio se i bivši bh. reprezentativac Ermin Zec, koji je poručio Sučiću da je očigledno živio u nekom drugom gradu, a ne u Bugojnu.
- Čuo sam za tebe jako lijepih riječi od naših Bugojanaca i tvojih bivših trenera. Ja spominjem non-stop i uvijek ću govoriti da igrači koji jednom zaigraju za Bosnu i Hercegovinu, nebitno u kojem uzrastu, da više nikad ne mogu promijeniti reprezentaciju - poručuje mu Zec.
- Tako ćemo stvoriti više prostora za dječake koji će sutra ponosno stajati pred zastavom koju vole i za koju će sa velikom radosti nastupati. Dečko, želim ti puno sreće u nastavku karijere, ali ti si očigledno živio u nekom drugom gradu, a ne u Bugojnu. Živio - kratko je poručio bivši igrač bugojanske Iskre, Šibenika, Rijeke, Željezničara, niza turskih klubova.
Reakcija Ermina Zeca
FOTO: Screenshot
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.