open-navfaktor-logo
search
Otvorio dušu
Braco Hadžiosmanović o izbacivanju Vrbanjuše: Duša me boli, tražio sam zaštitu igrača
Fudbalski savez Kantona Sarajeva izbacio je Vrbanjušu iz Kantonalne lige Sarajevo - grupa A, a alfa i omega ovog kluba Alija Braco Hadžiosmanović najavio je da će uložiti žalbu.
02.04.2021. u 13:03
get url
text

VEZANI TEKST - FK Vrabanjuša Alije Brace Hadžiosmanovića izbačena iz lige

Legendarni Braco teško je primio izbacivanje kluba iz Kantonalne lige zbog neodigravanja utakmica.

Braco je u izjavi za Sport1 istakao kako je to sve urađeno jer je tražio vanrednu Skupštinu FSKS i da mu se na taj način svete.

- Ne smije se zaboraviti da je Vrbanjuša brend Sarajeva, uz Sarajevo, Željezničar i Olimpik. I jedini premijerligaš sa općine Stari Grad, a moja malenkost dobitnik šestoaprilske nagrade.

Mene toliko boli duša što sam tražio zaštitu igrača u ova teška vremena. Iz FK Vrbanjuša je umro trener, a ima još zaraženih koronom, treći je val korone. Zamolio sam da se prvenstvo pomjeri. Nama nije ni počelo prvenstvo, a mene su isključili iz takmičenja jer sam tražio vanrednu Skupštinu FSKS, zato što u predsjedništvu FSKS nema niti jednog iz FK Sarajevo, kluba koji je možda i najveći na ovim prostorima, i u Evropi, sad ću reći.

Neka grupa ljudi koja je napravila privatan Savez na čelu sa Fuadom Čolpom, koji su uposlili svoju djecu. Godinama se vrte tu, a nema ih nikako na stadionu Koševo. Duša me moja boli - kazao je, između ostalog, Hadžiosmanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.