open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Borac i Sarajevao bez golova: Odluka o putniku u polufinale pada na Koševu
Fudbaleri Borca i Sarajeva odigrali su "prvo poluvrijeme" derbija četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine. Nakon 90 minuta prvog duela u Banjoj Luci nema pobjednika, a putnika u polufinale odlučit će revanš na Koševu koji se igra za 14 dana.  
28.02.2024. u 20:25
get url
text

Već na startu meča bilježimo po jednu priliku na obje strane. Anđušić je šutirao pored gola Borca, a na drugoj strani Iliev zaustavlja pokušaj Makarića.

U 11. minuti je bilo opasno pred golom Banjalučana. Penaranda je pokušao uposliti Oliveiru, ali je Herera u posljednjem momentu loptu izbio u korner. 

Na drugoj strani Iliev zaustavlja pokušaj Blagaića iz slobodnjaka. Golman Sarajeva je u 20. minuti zaustavio pokušaj Grahovca. Potom bilježimo dvije prilike Sarajeva. Oliveira je pobjegao čuvarima, ali je otišao previše ulijevo, te je šutirao pored gola. 

Potom i najbolja prilika za goste. Kyeremeh je pobjegao odbrani Borca, ali je golman Milošević vrhovima prstiju zakačio loptu, koja je pogodila prečku.

Do kraja prvog dijela oba tima su tražili penale - dva puta gosti i jednom domaći, ali se Peljto nije oglašavao.

U nastavku meč prvi prijeti Penaranda, koji je pokušao atraktivno, ali lopta ide pored gola. Nakon dvadesetak minuta igre u nastavku navijači Borca su skandirali "Kosovo - Srbija". Uobičajeno, rekli bismo, jer zbog toga ih FSBiH ne kažnjava.

Veliku priliku za domaće u 66. minuti imao je Vuković koji je probio lijevu stranu, gađao bliži ugao, ali je Iliev odbranio njegov pokušaj.

U finišu susreta došlo je do čarki. Na teren je utrčala i klupa gostujućeg tima, a sudija Peljto, nakon razgovora sa svojim pomoćnicima podijelio je šest žutih kartona, po tri na obje strane - Hasić, Oliveira, Đuričković, Kvržić, Lukić i Herera. 

Do kraja meča bilježimo dva pokušaja Vranješa. Prvo ja glavom šutirao preko gola, a u drugoj situaciji golman Iliev je zaustavio njegov pokušaj.

Rezultati

Borac - Sarajevo 0:0

Jedinstvo - Zrinjski 0:1

Posušje - Sloga 3:2

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.