open-navfaktor-logo
search
Kriza u Minhenu
Bayern ovo nije doživio 24 godine, Bliži se Kovačev kraj?
Za sada je izvjesno da će Kovač Bayern voditi u susretu 5. kola Lige prvaka protiv Benfice, no pitanje je šta će biti nakon toga
25.11.2018. u 13:44
get url
text
Niko Kovač
Niko Kovač

Aktuelnog njemačkog prvaka trese velika kriza nakon što je Bayern jučer pred domaćim navijačima kiksao protiv Fortune Düsseldorf (3:3).

Njemački mediji puni su napisa o "vjerojatnoj smjeni Nike Kovača", a predsjednik Bavaraca Ulis Hoeness jučer nakon utakmice najavio je kako će uže klupsko rukovodstvo održati sastanak sa fudbalerima.

- Ovo je jako težak dan za nas. Potreban je interni razgovor - rekao je Hoeness naokn utakmice.

Petoplasirani Bayern je protiv Fortune vodio 2:0 i 3:1, ali je na kraju hat-trick Dodija Lukebakija donio senzacionalan bod gostima.

Zaostatak za vodećom Borussijom Dortmund sada iznosi ogromnih devet bodova. Prema njegovim riječima Kovačeva pozicija nije upitna, barem ne za iduću utakmicu.

Za sada je izvjesno da će Kovač Bayern voditi u susretu 5. kola Lige prvaka protiv Benfice, no pitanje je šta će biti nakon toga.

- U utorak će naš trener sigurno biti Kovač - naglasio je Hoeness.

Ipak, da je Bayern u krizi potvrđuje i još jedan zanimljiv podatak. Naime, Bavarci su bez domaće bundesligaške pobjede u četiri zadnje utakmice (Augsburg, Borussia M., Freiburg i Fortuna), a to je niz kakav ne pamte od 1994. godine. Gotovo nestvarno zvuči podatak da je Bayern primio 13 golova od zadnjih 17 udaraca u okvir njihovog gola u prvenstvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.