open-navfaktor-logo
search
Pobjeda Igmana
Bašić pobjegao od kamera, Mulalić odiše zadovoljstvom
Igman je slavio protiv Željezničara u Konjicu rezultatom 2:0 i tako prekinuo niz od sedam premijerligaških poraza.
27.10.2023. u 16:09
get url
text

Plavi sa Grbavice šesti put ove sezone sa gostovanja se vraćaju praznih džepova, a Nermin Bašić, trener Želje koji je meč najavio kao "dan D" pobjegao je od kamera Arene Sport pa su navijači ostali uskraćeni za njegovu izjavu.

Edis Mulalić zadovoljan je igrom, zalaganjem, ali i svojom prvom pobjedom na klupi Igmana. Sudbina je htjela da do bude upravo protiv njegovog bivšeg kluba.

- Bitno je da smo zaustavili negativni trend. Zajedno smo tri sedmice, igrači su protiv Sarajeva, ali i Širokog napravili pomak.

Nismo na vrijeme nalazili rješenja na deset igrača protivnika - osvrnuo se Mulalić na isključenje Vahida Selimovića, igrača Plavih u 10. minuti meča.

-   Utakmica je bila u egalu nekih 30 minuta prvog poluvremena. Mogao nas je Željo kazniti, pogotovo Boljević koji je dosta opasan. Na postavljenu Željinu odbranu, neko je trebao napraviti višak, a ne do ujutro da igramo " ja tebi - ti meni". Višak je na kraju napravio Mešić. Kad se sve sabere zaslužena pobjeda - rekao je Mulalić za Arenu Sport.

On je konstatovao i to da niko nije ispao iz lige, niti otišao u Evropu u oktobru, novembru, decembru, jer ima još puno utakmica do kraja sezone.

- Radili smo na samopuzdanju cijelo vrijeme, možda smo zaslužili bod protiv Sarajeva. Moj zadatak je da svim ovim igračima promijenim razmišljanje, da igramo napadački, otvoreno sve utakmice. To je primamljivo i za gledaoce  - konstatovao je Mulalić.

Igman u narednom kolu dočekuje Zvijezdu 09, a Željo će odmjeriti snage sa Slogom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.